Google'da 1 dakikada neler oluyor? [infografik]

Google'da 1 dakikada neler oluyor? [infografik]

Daha önce WhatsApp'tan Tinder'a ineternet dünyasının 15 şirketinde 1 dakikada genel bilgilerle neler olduğuna değinmiş ve Facebook'u daha detaylı infografik halinde paylaşmıştık. SumoCuopon, Facebook’un ardından Google'da 1 dakikada nelerin olduğunu paylaştı.

Nisan'da sunucularının 5 dakika çalışmaması sebebiyle internet trafiğinin yüzde 40 düşmesine neden olan Google için hazırlanan infografik, sadece arama sonuçlarında değil aynı zamanda gelirinden AR-GE'ye ayırdığı bütçeye kadar sayılarla büyüklüğünü ortaya koyuyor.

60 saniyede 2,4 milyon aramanın yapıldığı dakikada 123 bin 109 dolar gelir elde eden teknoloji devinin AR-GE'ye ayırdığı bütçeyse yine dakikada 16 bin 404 dolar. Toplam gelirinin içinde az görünse de Google'ın Play Store'dan kazancıysa dakikada 2 bin 283 dolar.

Gelirlerinin önemli bir kısmını reklamlardan elde eden Google'ın 60 saniyede yaptığı reklam gösterim sayısıysa 20 milyonun üzerinde. Böyle bir büyüklüğün daha net anlaşılması sanırım müşteri hizmetleri konusundaki rakamla daha net anlaşılacaktır, reklamlarla ilgili bir dakikada Google'ı arayan kişi sayısı 694.

GoogleinaMinute_final-2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.