World of Warcraft'ın ücretli abone sayısı düşüyor [Webrazzi PRO]

World of Warcraft'ın ücretli abone sayısı düşüyor [Webrazzi PRO]

Profesyoneller için Bilgi Merkezi olan Webrazzi PRO'da o haftanın en çok öne çıkan grafiklerinden birini paylaştığımız yazı dizimizde bu haftanın konusu dünyaca ünlü World of Warcraft oyunu.

Activision Blizzard'ın yayınladığı oyunun 2005 yılından itibaren çeyreksel olarak abone sayılarına aşağıdaki grafikte göz atabilirsiniz. Bu arada grafikte yer alan rakamlar bizzat Activision Blizzard'ın resmi açıklamasına dayanıyor. Diğer yandan abone sayılarının tamamnın ücret ödeyen kullanıcıları kapsadığını da paylaşalım.

2005 yılının birinci çeyreğinde 1,5 milyon abonesi bulunan Worl of Warcraft, 2010 yılının sonlarında 12 milyon adone sayısıyla tarihindeki en yüksek oyuncu kitlesi rakamını yakalamış.

Grafiğe detaylı olarak bakacak olursak; oyunun abone sayısının 2013 yılından itibaren düşüşe geçtiği ve 2014'ün ikinci çeyreğinde 6,8 milyona kadar gerilediği görülüyor.

world-of-warcraft-kullanici-sayilari

Webrazzi PRO hakkında detaylar

Webrazzi PRO’ya da değinmek gerekirse; 2013 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO için Profesyoneller için Bilgi Merkezi diyebiliriz. İçerisinde internet ve teknoloji sektörlerine dair 1900′ün üzerinde grafik barındıran Webrazzi PRO, aynı zamanda veri ortaklarıyla da öne çıkıyor.

Aralarında Deloitte, Nielsen, Mobilike, Kariyer.net, akakce.com ve Gold.com.tr gibi şirketlerin de bulunduğu veri ortakları, internet ortamında halka açık olarak bulunmayan çok sayıda veriyi Webrazzi PRO kullanıcılarıyla paylaşıyor. Webrazzi PRO’daki ilk 1000 içeriği detaylıca gözler önüne seren infografiğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Webrazzi PRO’nun fiyatlandırmasıyla ilgili olarak detaylara buradan bakabilirsiniz. Platform hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi ise bize [email protected] e-posta adresinden iletmeniz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.