Just Leak It: Anonim e-posta göndermenin kolay yolu

Just Leak It: Anonim e-posta göndermenin kolay yolu

İnternette anonimliğin yeniden yükselişte diyebiliriz ve JustLeak.it de anonimliği merkeze alan girişimler arasındaki yerini alıyor. Basit bir uygulama olan Leak, istediğiniz bir kişiye anonim e-postalar göndermenizi sağlıyor.

Farklı şekillerde yapılabilecek bir işi basit bir şekilde paketleyen Leak, birinin yüzüne söyleyemediğiniz şeyleri söylemeniz için geliştirilmiş bir ürün aslında. Sizden herhangi bir bilgi almadığı için kim olduğunuzu karşı tarafla paylaşması söz konusu değil ama önerilen gönderici profilleri arasında 'bir dost, iş arkadaşı ve aileden biri' gibi seçenekler var.

Leak, Laurent ve Sébastien tarafından bir haftasonu eğlencesi olarak geliştirilmiş. Girişimci değil de girişken diyebileceğimiz ikili, internette hiç bir şeyin aslında anonim kalamayacağını da söylüyor ve paylaşılan anonim mesajları web sitesinde ve e-posta aboneliği şeklinde kullanıcıların ilgisine sunuyor.

just leak it

Kullanıcıların Leak'i taciz veya benzeri kötü amaçlarla kullanılmamasını isteyen geliştiriciler, bazı kuralları kabul etmenizi istiyor. Bu haliyle Leak'in kamu veya özel kuruluşlara bir tepki iletme kaynağı olarak kullanılabileceğini de düşünüyorum.

Benim denemem de istenmeyen mesajlar klasörüne gitmedi ama başka denemeler Leak'in bu konuda daha fazla çalışması gerektiğini gösteriyor.

Leak, tıpkı geçtiğimiz yıllarda yazdığımız threewords.me, formspring.me veya ask.fm gibi anonimlik üzerinden viral bir büyüme yakalamış görünüyor. Bu çıkışın ne kadar süreceği ise meçhul ama artık basit fikirlerin güzel ürünlere dönüşebileceğini de biliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.