Shazam'ın ilk masaüstü uygulaması Shazam for Mac yayınlandı

Shazam'ın ilk masaüstü uygulaması Shazam for Mac yayınlandı

Shazam artık masaüstünde. Popüler ses tanıma uygulamasını bilgisayarınıza getiren Shazam for Mac bugün yayınlandı. Bilgisayara indirdikten sonra menü çubuğuna eklenen Shazam ikonu ile kontrol edilen ve arka planda sürekli çalışır tutulabilen OS X uygulaması, etrafta ya da bilgisayda, örneğin YoutTube'da, çalınan şarkıları tanıyor ve bunları tipik bir Mac bildirimi olarak gösteriliyor.

Shazamn for Mac

Şu anda oldukça basit bir düzenlemesi olan uygulama içinde, tanınan şarkılar ve iTunes bağlantıları sıralanıyor. Tıpkı mobil uygulamasında olduğu gibi, Shazam'ladığınız şarkıları Twitter, Facebook ya da iMessage ile paylaşabiliyorsunuz. (Bunun için Mac'inizde, Facebook ve Twitter hesaplarınızı tanıtmak gibi gerekli ayarları yapmış olmanız gerektiğini de hatırlatalım.)

Masaüstü uygulamasıyla ilgili dikkat çekici bir özellik, özellikle YouTube'da çalınan şarkıları tanımasının Shazam'ın mobil uygulamasına göre daha uzun zaman alıyor olması. Bunun zaman içinde iyileşmesi beklenebilir. Ancak müzik bloglarında ya da SoundCloud'da ana akımın dışındaki müzükleri keşfetmeyi seven biriyseniz, Shazam'dan çok fazla şey beklememeniz gerekiyor.

Denemek isterseniz Shazam for Mac burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.