Gmail'iniz içindeki to-do list uygulaması: Yanado

Gmail'iniz içindeki to-do list uygulaması: Yanado

Çok sayıda kullanıcının e-posta kutularını birer 'to-do list' uygulaması olarak da kullandığı bir gerçek. Bu kullanıcıları hedef alan Yanado, -şimdilik yalnızca Chrome eklentisiyle- Gmail'inizin içinde kullanımı kolay ve efektif bir to-do list bölümü yaratıyor.

Sofya/Bulgaristan merkezli girişim, bugüne kadar 70 bin Euro tohum yatırımı almış. Şimdilik yalnızca Chrome eklentisiyle kullanıcılarına ulaşan Yanado'yu tarayıcınıza şu adresten indirebilirsiniz.

Bu arada Yanado'yu kullanmadan önce Gmail hesabınızla uygulamaya gerekli izinleri vermeniz gerek. Sonrasında otomatik olarak yenilenen sekmede Gmail'inizi Yanado'nun 'to-do list' uygulamasıyla beraber kullanabiliyorsunuz.

yanado-todo-list

Yukarıdaki ekran görüntüsü ve tanıtım video'sundan da görebileceğiniz gibi Yanado e-posta kutunuzun hemen üzerinde küçük bir alan yaratıyor ve bağımsız bir 'to-do list' uygulaması olarak çalışıyor. Aynı zamanda Google Calendar ile de entegre olabilen Yanado'da dilediğiniz gibi proje oluşturup, işlerinizi bu projeler altında yaratabiliyorsunuz.

Google'ın Google Tasks ile hedeflediği kullanım oranına ulaşamadığı çok açık. Şu an neredeyse yalnızca 3. parti uygulamaların kullandığı Google Tasks ile bağımsız olarak kullanıcıların sürekli ziyaret ettiği e-posta kutularında yer almayı tercih eden Yanado; bu anlamda doğru bir konumlanmayla piyasadaki yerini aldı. Ancak çok sayıda rakibi bulunan Yanado'nun kısa süre içinde Firefox eklentisi, web arayüz desteği ve mobil uygulamalar gibi farklı kanallarda yer almaya ihtiyacı olduğu da kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.