Facebook'un ücretsiz internet erişim projesi Internet.org operasyonlarına Zambiya'dan başladı

Facebook'un ücretsiz internet erişim projesi Internet.org operasyonlarına Zambiya'dan başladı

Geçtiğimiz yıl Facebook'un önderliğinde 5 teknoloji devinin birlikte kurduğu Internet.Org ücretsiz internet erişimi sunmaya Zambiya'dan başladı. Facebook'un bugün yaptığı açıklamaya göre, Zambiya'daki kullanıcılar Internet.Org'un Android ve web uygulamaları üzerinden bazı mobil servislerin daraltılmış versiyonlarına ücretsiz erişebilecekler.

Dünya nüfusunun yüzde 85'inin mobil bağlantıya ulaşabilecek olmasına karşılık sadece yüzde 30'unun internete girebildiğini belirten Facebook bu oranı artırmak istiyor. Özellikle Afrika ile Hindistan ve çevresindeki nüfusun oldukça küçük bir kısmı bu şansa sahip. Afrika'nın güneyindeki Zambiya'yı başlangıç noktası olarak belirleyen Facebook, yerel GSM operatörü Airtel'le yaptığı anlaşma ile, belirlenen web siteleri için ücretsiz internet erişimini açtı.

internet-org-app11

Bu listede Zambiya'nın yerel web siteleriyle birlikte Wikipedia, Facebook ve Messenger'ın bulunduğu 13 uygulama yer alıyor. Ancak kullanıcılar bu uygulamaların 'daraltılmış' versiyonlarını kullanacaklar. Örneğin Internet.org uygulamasındaki Facebook servisi video oynatmıyor. Benzer şekilde servisler içindeki linklerdne başka sitelere gidildiğinde veri pakedi satın alıması gerekiyor.

Bir başka noktaysa, aramada Bing'le stratejik anlaşması bulunan Facebook'un, Zambiya'da kullanıcıların ücretsiz internet erişimi için Google'ı tercih etmiş olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.