Düğünler artık hiç olmadığı kadar sosyal! [İnfografik]

Düğünler artık hiç olmadığı kadar sosyal! [İnfografik]

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, ülkemizde nişan ve düğün törenleri tam hızıyla devam etmeye başladı. Sosyal medyanın hayatımıza girmesi konusu artık çok sıradanlaştı ve artık bir hashtag'i bulunmayan, Facebook'ta event'i açılmamış bir düğün bulmak oldukça zor.

Durum tabii ki sadece Türkiye'de değil, dünyanın geri kalanında da böyle. Düğünlerimiz de, aynı hayatımızdaki diğer her şey gibi sosyal medya hesaplarımıza yansıyor. Mashable ve The Knot siteleri de ortak bir araştırmaya imza atarak,  günümüz düğünleri ile ilgili bir infografik hazırlamış.

Nişanlanan çiftlerin yüzde 28'i, evlenen çiftlerin ise yüzde 15'i saatler içerisinde medeni durumlarını Facebook üzerinden güncellemeyi ihmal etmiyorlar. Kısacası nişan ya da düğün sonrası çok kısa bir süre içerisinde çiftler Facebook hesaplarındaki bilgilerini güncelliyorlar.

Çiftlerin tam yüzde 73'ü balayında sosyal medya hesaplarına bağlanmayı planladıklarını aktarıyor. Düğünlerin yüzde 55'inin hashtag'i oluyor, yüzde 20'sinde ise düğün programında düğünün hashtag'i özellikle belirtiliyor ve davetliler bu hashtag ile paylaşım yapma konusunda yönlendiriliyor.

Çiftler, düğün planlamasında sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor, düğün müziklerini online ortamda seçiyor hatta düğünleri ile ilgili soruları sosyal medya üzerinden arkadaşlarına sormayı dahi tercih edebiliyorlar. Hemen aşağıdaki infografikten daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Son olarak, yeni evlenen ve evlenecek tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar! :)

weddinginfographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.