Yeni yatırım alan 10 yabancı girişimden biri Türk işi

Yeni yatırım alan 10 yabancı girişimden biri Türk işi

Ramazan bayramını kutlarken yurtdışında devam eden yeni yatırımları takip etmeye devam edelim. Önceki hafta Tokyo'dan Helsinki'ye uzanan yatırımlar bu hafta da geniş bir coğrafyadan örnekler içeriyor ama aşağıda incelediğimiz neredeyse tamamı ABD'den.

Crunchbase'in haftalık yatırım haritasına göre önceki hafta 149 yatırım işleminde 1.2 milyar dolarla kapanmış. Bunların 10'u San Francisco'da ve 25'ten fazla yatırım turu ise ABD dışında gerçekleşmiş. Seri A yatırım turunun yeni Seri B yatırım turu olduğunun bahsedildiği makale de Seri B yatırımların artışına işaret ediliyor. Haftalık yatırımcı sıralamasında ise Hong Kong merkezli SAIF Partners 4 farklı yatırımıyla dikkat çekiyor.

  1. Swooneditions.com: Londra merkezli girişim tasarım ve mobilya ürünleri üzerine odaklı bir e-ticaret girişimi. Daha önce 1.8 milyon dolar yatırım yapam Index Ventures ile Octopus tarafından 6.8 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha gelmiş. E-ticarette genel mobilya mağazalarının aksine tasarım ürünlerinin satışa sunulduğu mağazaların yatırım çektiğini görüyorum ki Türkiye'de de 5 milyon dolar yatırıma ulaşan Vivense'yi buna örnek gösterebiliriz.
  2. Freshbooks.com: Küçük şirketler için bulut tabanlı bir muhasebe ve faturalama yazılımı olan Freshbooks, 30 milyon dolarlık sıradışı bir Seri A yatırımı ile dikkatleri üzerine çekti. Ülkemizde bu alandaki boluğu Parasut.com'un doldurmak istediğini biliyoruz. Freshbooks, Toronto/Kanada merkezli.
  3. Weimob.com: Wechat tabanlı bir CRM platformu olan Weimob, mobil ticaret modülü de bulunduran geniş özellikli bir SaaS çözümü. Çin merkezli olduğundan ve geniş bir pazara hitap ettiğinden bahsetmeye bile yok. Aldığı yatırım tutarı ise Seri A'da 4.8 milyon dolar.
  4. Anomo.com: Konum tabanlı bir sosyal keşif ve arkadaşlık uygulaması olan Anomo'nun son tohum yatırımı 800 bin dolar ama toplamda 1.4 milyon dolarlık yatırımı var. Anomo da kimlik bilgilerinin ortaya serilmesine tepki olarak doğan girişimlerden. Yani kullanıcılar anonim olarak takılıyor. Hatırlarsanız Google+ da bir zamanlar olmazsa olmaz dediği gerçek kimlik bilgileriyle kayıt olma zorunluluğunu kaldırdı.
  5. Buyhappy.co: Her şeyin en uygun fiyatlısını almanız için geliştirilen bir tarayıcı eklentisi olan Buy Happy, 9000 bin dolar tohum yatırım almış. Chrome, Firefox ve Safari eklentileri var. Türkiye'de Gozimo.com'un bir benzeri.
  6. Classowl.com: Öğretmenler ile öğrenciler arasında etkileşim kurmayı sağlayan bir mobil eğitim uygulaması. 900 bin dolar yatırım da Kaliforniyalı Classowl almış.
  7. Trello.com: Proje yönetim uygulamaları arasında özel bir yeri olan Trello, kazandığı beğeniyi, aldığı 10 milyon dolarlık Seri A yatırımla anlamlandırdı. New York merkezli girişim, Nisan ayında Slack'ın 42 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatıyor.
  8. Pumpup.co: Sağlıklı ve spor dolu yaşamı önemseyenlerin Instagram'ı olarak tanımlayabileceğimiz PumpUP, 2.4 milyon dolar tohum yatırım almış. Android ve iPhone uygulamaları var. Sporcuların motivasyonunu artırmayı hedefliyor.
  9. Sunrise.am: Son olaraık basit bir etkinlik bildirim hizmeti olarak başlayan ve ardından bir takvim uygulamasına dönüşen Sunrise'ın 6 milyon dolarlık Seri A yatırımını hatırlatalım. Hafta içinde bu yatırımdan ayrıntılı şekilde bahsetmiştik.
  10. Mobileaction.co: Mobil uygulama keşfi ve optimizasyonu yapan Mobile Action'ın kurucusu Aykut Karaalioğlu. 800 bin dolarlık tohum yatırımda Felicis Ventures, Aydın Şenkut ve daha bir çok isim var.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.