Uber Messenger? Facebook ve Uber, Messenger entegrasyonu için görüşüyor

Uber Messenger? Facebook ve Uber, Messenger entegrasyonu için görüşüyor

Geçtiğimiz Haziran ayında PayPal Başkanı David Marcus'u transfer eden Facebook'un Messenger üzerinden gelir yaratacak farklı yöntemler denemesi bekleniyordu. Bu konuda sessizliğini koruyan şirket, ilk ipucunu, 2014 ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladığı gün verdi. Mark Zuckerberg ilgili konferans konuşmasında, Messenger üzerinden gelir yaratmak için "ucuz ve kolay" bir yol takip etmeyeceklerini söylüyordu. Hemen ardından Zuckerberg'in bu tarifine uyan dev bir görüşme haberi Re/Code'dan geldi.

Re/Code'un konu hakkında bilgili kaynaklara dayandırdığı habere göre, Facebook ve Uber, araç çağırma hizmetinin Messenger'a eklenmesini planlıyor olabilir. Mark Zuckerberg ve Uber CEO'su Travis Kalanick Uber'in Messenger'a entegrasyonu için ön görüşme aşamasındalar. Henüz uygulama aşamasına gelmekten uzak olsa da bu, her iki şirketin de kaderini değiştirebilecek bir gelişme olabilir.

Zira Uber entegrasyonu, Messenger'ı sadece bir iletişim aracı olmaktan çıkarma potansiyeline sahip. Bu tip bir yaklaşımın Messenger'ı bir aracı hizmete haline getirmesi, hatta ilerleyen süreçte bir e-ticaret platformuna dönüşmesini sağlama olasılığı da var.

Dünya genelinde 200 milyonun üzerinde kişinin düzenli olarak kullandığı Messenger'ın, Uber'in küresel yaygınlaşmasını ivemelendireceği de aşikar.

İşbirliği hakkında Re/Code'un yorumu, Facebook'un Messenger üzerinden müşteri ödeme bilgilerini alabileceği bir servis eklemesinin, gelecekte sunmayı planladığı e-ticaret ya da para transferi ürünleri için de bir temel olabileceği yönünde. Facebook, Uber'le bunun için anlaşıyor denemez ancak anlaşmadan sağlayabileceği önemli bir fayda da bu. Facebook'un e-ticaret'e ilgisi bir sır değil, zira şirket daha geçtiğimiz hafta "satın al" tuşunu denemeye başlamıştı.

Şirketler tarafından konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.