"Hesabı alabilir miyiz?" sorusu yolun sonunda: Mobil hesap ödeme uygulaması Dash

Gittiğiniz restoranlarda, farklı türdeki yeme-içme mekanlarında karşılaşılan en büyük sıkıntılardan birisi de hesap ödeme. Hesap isteyeceğiniz anda ortadan kaybolan garsonlar, hesap ödemek için beklediğiniz süre, eğer banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapacaksanız POS cihazı beklerken geçen süre, eğer birden fazla kişi yemek yediyseniz ve hesap bölünecekse çekilen çile... Çözülmeyi bekleyen bu kadar çok problem bir araya gelmişken, böyle bir uygulama geç bile kaldı!

Dash, New York merkezli bir girişim ve peşinen söylemek gerek ki, şu an sadece New York'ta bulunan anlaşmalı restoranlarla çalışıyor. Bu restoranlarda, hesabınızı Dash uygulaması üzerinden kolayca ödemenize olanak sağlanıyor. Yani uygulama üzerinde görebileceğiniz restoranların önemli özelliklerinden birisi, Dash ile anlaşmalı olmaları.

Bu aynı zamanda kullanıcılar için de bir filtre oluşturuluyor çünkü bu restoranlar seçilmiş ve Dash'in sistemine girecek kadar yenilikçi restoranlar, ayrıca kullanıcılar Dash uygulaması aracılığıyla çevresindeki Dash restoranlarını da görebiliyor.

Screen Shot 2014-07-23 at 23.32.03

Mobil uygulama üstünden ödeme yapmanızı sağlayan bu girişimin bir diğer önemli çok özelliği ise yemek yediğiniz arkadaşlarınızla hesabı bölüşebiliyor (bildiğimiz Alman hesabı!) olmanız. Kullanıcıların yapması gereken tek şey, restorana check-in olmak, ardından mobil uygulama üstündeki adisyonla ödemenizi gerçekleştirmek.

Şu anda çok yeni sayılabilecek bir girişim olan Dash'in, bir diğer yandan da ekibini genişletmeye çalıştığını görebiliyoruz. Dash için yakın gelecekte büyük çaplı bir yatırım ya da satın alma haberi de yazar mıyız bilmiyorum fakat kesin olan şu ki, Dash, çok yakında ABD'de New York'un dışına çıkmaya başlayacak ve yeni şehirlerle yayılımını sürdürecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.