Türkiye'de mobil uygulamaların kategorilerine göre CTR oranları [Webrazzi PRO]

Türkiye'de mobil uygulamaların kategorilerine göre CTR oranları [Webrazzi PRO]

Bildiğiniz gibi Webrazzi PRO'nun en çok öne çıkan özelliklerinden biri de veri ortakları. Kendi sektörlerinde lider isimleri ve önemli araştırma şirketlerini bünyesinde 'veri ortağı' olarak bulunduran Webrazzi PRO'da kullanıcılar bu sayede oldukça değerli verilere ulaşabiliyor.

Bu yazıyı kaleme almamızın sebebi de Webrazzi PRO'da bulunan Mobilike verilerinin kısa bir süre önce güncellenmesi. 2014 yılının 2. çeyreğine ait olan veriler arasında Türkiye'deki mobil reklam pazarı ve mobil uygulama kullanım alışkanlıklarına dair çok sayıda rakam yer alıyor. Örnek olarak hemen aşağıda Türkiye'deki bazı mobil uygulama kategorilerine göre CTR oranlarını bulabilirsiniz.

Mobilike reklam ağında yer alan uygulamalardan elde edilen güncel verilere göre finans kategorisinin CTR değeri yüzde 9,9. Spor kategorisi yüzde 1,66 ile ikinci, TV kategorisi yüzde 1,55 ile üçüncü, gençlik kategorisi yüzde 1,16 ile dördüncü ve haber kategorisi de yüzde 1,09 ile beşinci sırada.

Bu rakamlarla ülkemizde spor ya da haber gibi en çok kullanılan uygulama kategorilerinin CTR değerlerinin yüzde 1 ile 2 arasında değiştiğini, ancak finans kategorisinin büyük bir istisna yaratarak yüzde 9,9 değerine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

mobilike-grafik

Bu arada rakamların Ocak-Temmuz 2014 döneminde Mobilike reklam ağında yer alan uygulamalardan elde edildiğinin de altını çizelim.

Webrazzi PRO hakkında detaylar

Webrazzi PRO yalnızca üye girişi yapılarak görülebilen bir platform. Ancak üye girişi yapmadan da arama deneyimini yaşayabilirsiniz. Bunun için ana sayfada sağ üst köşede bulunan arama kutusuna merak ettiğiniz kelime ya da markaları yazmanız yeterli, örnek bir Apple aramasıysa şurada.

Webrazzi PRO’da şu an minimum 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere, tamamen aynı özellik ve yetkilere sahip üç farklı hesap tipi bulunuyor: Bireysel, Startup ve Kurumsal. Platformla ilgili tüm soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] a-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Hem Mobilike hem de diğer veri ortaklarımızın paylaştığı veriler ve çok daha fazlası için sizleri Webrazzi PRO’ya bekliyoruz.

(Görsel kaynak: PureSolution/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.