Tinder modeliyle çalışan mobil iş arama uygulaması: Jobr

Bildiğiniz gibi bu insan kaynağı odaklı sosyal ağlar ve kariyer siteleri son dönemde çok hızlı büyümüş ve profesyonel her çalışanın hayatında değişmez bir yer edinmeyi başarmıştı. Belki de artık hepimizin, düzenli olarak girdiği bir profesyonel ağ mevcut.
Tinder modeliyle çalışan mobil iş arama uygulaması: Jobr

Screen Shot 2014-07-21 at 00.28.59

İnsan kaynağı gün geçtikçe önem kazanıyor ve kalifiye insan kaynağını bulmanın önemli yollarından birisi de artık dijital kanallardan geçiyor. Bildiğiniz gibi bu insan kaynağı odaklı sosyal ağlar ve kariyer siteleri son dönemde çok hızlı büyümüş ve profesyonel her çalışanın hayatında değişmez bir yer edinmeyi başarmıştı. Belki de artık hepimizin, düzenli olarak girdiği bir profesyonel ağ mevcut.

Hatırlayanlar olacaktır, geçtiğimiz ay Merve'nin yazdığı yazıyla sizleri LinkedIn'in mobil odaklı iş arama uygulamasından haberdar etmiştik. Bu kariyer uygulamalarının son olarak mobile de sıçramaya başlayacağına da şahit olacağı gibi gözüküyor. Size bu yazıda bahsedeceğimiz Jobr uygulaması da, sadece mobile odaklanmış bir girişim ve oldukça sıradışı bir çalışma mantığına sahip.

"İş arayanların Tinder'ı" olarak tanımlanan (Tinder uygulamasını bilmeyenler buraya göz atabilir) Jobr uygulaması, kurucularına göre kimi zaman sıkıcı bir süreç olan iş aramayı daha eğlenceli kılıyor. Jobr'a girdikten sonra, giriş yapıyor ve size uygun iş ilanlarına göz atabiliyorsunuz. İş arayışı olan kullanıcılar, bir ilanla ilgilendiklerini söylediklerinde, karşıdaki markanın işe alım uzmanı da adayla ilgilendiği anda, iş görüşmesi de fiilen başlamış oluyor. Uygulamanın, hem iş arayanlar için, hem de işe alım uzmanları için bir modu bulunuyor.

Hali hazırda buradan iOS versiyonunu indirebileceğiniz Jobr uygulamasının Android versiyonunun da yakın gelecekte çıkacağı söyleniyor. Bu yılın Mayıs ayında yola çıkan Jobr'ın, 2 milyon dolarlık bir tohum yatırım aldığını da söylememiz gerekiyor. Aralarında Lerer Ventures, Redpoint Ventures, Eniac Ventures, Lowercase Capital, The Hive, Tekton Ventures ve Structure Capital gibi firmaların tohum yatırımıyla birlikte Jobr'ın ileride adını daha sık duymaya başlayabiliriz. Jobr için hazırlanan ve uygulamanın özelliklerini detaylı olarak anlatan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.