Startup Boot Camp, finansal teknoloji alanında destekleyeceği 10 girişimi açıkladı

Startup Boot Camp, finansal teknoloji alanında destekleyeceği 10 girişimi açıkladı

Bugüne kadar dünya çapında 80′den fazla girişimciye toplam 14 milyon euro değerinde destek sağlayan StartupBootCamp, finansal teknolojiler alanında hızlandırma programına kabul ettiği 10 yeni girişimi açıkladı.

Avrupa, Afrika ve Amerika'dan girişimlerin yüzde 70'i hali hazırda kazanç sağlıyor ve bu girişimler toplam 6 milyon euro yatırım almayı başarmış. Her takım 3 aylık mentorluk desteğinin yanında 15 bin euro ve Londra'da 3 ay ücretsiz ofis desteğine kavuşacak. Startup Boot Camp'de girişimlerin yüzde 8 hissesine sahip olacak.

Startupbootcamp FinTech yönetici direktörü Nektarios Liolios, 18 farklı etkinlik düzenlediklerini ve 436 girişimle karşılaştıklarını söylüyor. MasterCard, Lloyds Banking Group, Rabobank ve SBT Venture Capital gibi ortakları olan StartupBootCamp'in seçtiği girişimlere yakından bakalım;

  1. Creditable (Güney Afrika): Şirketlerin ve bireylerin bir başkasına kolayca ve uygun oranlarda kredi vermesini sağlayan bir girişim. Takım lideri Sechaba Ngwenya eski bir finansçı ve yeni bir yazılım geliştirici.
  2. Epiphyte (ABD): Şifrelenmiş para birimleriyle geleneksel finans kanallarını birbirine bağlıyor. Girişimin Tel Aviv'de de ofisi bulunuyor.
  3. FriendlyScore (Polonya): Facebook'tan çektiği bilgilerle sizin için bir kredi skoru belirliyor. Kredi puanlaması alanında bir nevi Klout olmak istiyor.
  4. Insly (Estonya): Sigorta sektöründe çalışan satış personeli için bulut tabanlı bir araç. Şu anda 60 sigorta şirketiyle çalışıyor. 6 ülkede milyonlarca işlem kaydediyor.
  5. InvoiceSharing (Hollanda): Finansal servisler için bir pazar yeri konumundaki girişim, ücretsiz elektronik faturalama yapıyor.
  6. Liquity (Birleşik Krallık): Borsaya açık olmayan şirketlerin hisselerinin alınıp satıldığı bir pazar.
  7. M-Change (Kenya): Mobil telefonla ve internetten kolayca üye olunup fon toplamaya izin veren bir girişim.
  8. milliPay Systems (İsviçre): Bu mikroödeme girişimi online ödemeleri internette gezinmek kadar kolaylaştırdığını iddia ediyor. Tek tıklamada ödeme yapmayı sağlıyor.
  9. Tab (ABD): Sosyal bir ödeme ağı olarak farklı kişilerin kartlarını tek bir havuzda tutuyor ve ödemeyi tek kanaldan yapıyor.
  10. Up Investments (Birleşik Krallık): Yeni nesil bir kitlesel fonlama sitesi. Farklı kitlesel fonlama sitelerinden yatırım almanıza olanak tanıyor.

2010'da kurulan Startupbootcamp, bu yıl başında Türkiye'ye de adım attığını açıklamış ve kısa süre önce desteklediği girişimleri açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.