Basit bir etkinlik hatırlatıcı olarak kurulan Sunrise, 6 milyon dolar yatırım aldı

Basit bir etkinlik hatırlatıcı olarak kurulan Sunrise, 6 milyon dolar yatırım aldı

Eylül 2012'de küçük web uygulaması olarak tanıttığımız Sunrise, 6 milyon dolar yatırım alarak basit bir ürünün nasıl değerlenebileceğini gösterdi.

Foursquare‘in tasarımcılarından Jeremy Le Van ile Pierre Valade tarafından geliştirilen Sunrise ilk çıktığında Facebook ve Google Takvim üzerinden etkinliklerinizi çekerek e-posta üzerinden bildirim yapıyordu.

Sunrise, zaman içinde iPhone, Android uygulamalarını ve son olarak Mac uygulamalarını kullanıcılarına sunarak başlı başına bir takvim/ajanda hizmeti olarak kabul gördü. Chrome eklentisi de olan Sunrise, şu anda farklı bir çok kanaldan tüm etkinliklerinizi derleyerek yine eposta bildirimleri sunuyor. Mobilde ve masaüstünde de anlık bildirimler paylaşıyor.

sunrise-mac-app

İlk olarak 500 Startups'ın da aralarında bulunduğu bir çok yatırımcıdan 2.2 milyon dolar toplayan Sunrise, yeni yatırım turunda Balderton Capital'dan 6 milyon dolar almayı başarmış.

Sunrise CEO'su Pierre Valade vizyon, marka ve kimlik üzerinde iyi çalıştıklarını ve artık benzersiz özellikleri ürüne eklemenin vaktinin geldiğini söylüyor.

Burada YO'ya vurgu yapmakta fayda var. Söz konusu eleştiriler uygulamanın basitliğinden ileri geliyor ama Sunrise önemli olanın çok özellikle ortaya çıkmak değil, işe yarar tek bir özellikle başlamanın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Her basit fikrin başarılı olma garantisi yok ama MVP modeli hali hazırda Amerikalı girişimcilerin üzerinde en çok durduğu kavramlardan biri.

Jeremy Le Van
Jeremy Le Van
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.