Uber, dünya genelinde dondurma servisine başladı

Uber, dünya genelinde dondurma servisine başladı

Türkiye'ye geçtiğimiz ay adım attığını duyurduğumuz Uber tepkiyle karşılaştığı ama sonra yasal olarak kabul aldığı Londra'nın da aralarında bulunduğu 144 şehirde yeni bir servisini duyurdu. Talep üzerine dondurma servisi yapacak olan Uber'de kullanıcılar araç veya taksi çağırır gibi dondurma kamyonunu çağırabiliyorlar.

Dondurma ne alaka denmesine sebep olsa da Uber'in sadece tek bir turda 1,2 milyar dolar yatırım almasını da açıklıyor; Uber'i sadece kişisel ulaşım için değil tüm ulaşım hizmetlerinde kullanabilirsiniz. Uber'le ilerleyen süreçte kargo gönderimi dahil olmak üzerek çeşitli seçeneklerin geleceği de bu adımla anlaşılmış oluyor.

Uber, Türkiye'de tüm operasyonlarını henüz başlatmamasından dolayı İstanbul'u dahil etmediği dondurma servisini gelecek yaz İstanbul'da sunmadan önce kışın köfte ekmek arabası çağırsak ne güzel olur :) Şaka bir yana bulunduğu şehirde araçla dondurma hizmeti veren yerel işletmeleri toplayan Uber 144 şehirde iş birliğini yapmış.

Şehirlere göre fiyat değişikliği arz etse de Londra'da çağırmak için minimum 20 pound sipariş ücreti belirlenirken bu bedele 5 tane de dondurma veriliyor. Uber'in dondurma araçlarıyla servis verdiği şehirleri ve ücretlere göz atmak isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.