Dünyanın ilk aile robotu olma iddiasındaki Jibo, nesnelerin internetinin yeni yüzü olabilir

Dünyanın ilk aile robotu olma iddiasındaki Jibo, nesnelerin internetinin yeni yüzü olabilir

Jibo, sosyal bir robot ve ailenizin yeni üyesi olmaya aday. Yapımcısı MIT Media Laboratuvarı Kişisel Robot Grubu Direktörü Dr. Cynthia Breazeal, onu arkadaş canlısı, yardım sever ve zeki diye nitelemiş. Öyle de görünüyor.

Yapımcısı Jibo'yu Yıldız Savaşları ve NASA'nın Mars'taki robotlarından esinlenerek tasarlamış. Ancak bize sorarsanız Jibo, Pixar'ın animasyon lambası ve Disney'in fenomen robotu Wall-E'nin melez hali ve biraz da IQ'su yüksek bir Siri'nin "ete kemiğe bürünmüş" versiyonu olabilir.  Zira Jibo, etrafından öğrenebilme, farklı sesleri tanıyabilme ve farklı yüzleri birbirinden ayırt edebilme iddiasında. Jibo'nun sosyal bir robot olarak tanımlanmasının nedeni, insanlarla etkileşime geçebilmesi.

Birçok akıllı asistan gibi Jibo proaktif olarak size hatırlatmalar yapabiliyor, e-posta'nızı gönderiyor, sesli mesajlarınızı bildiriyor, fotoğraf çekebiliyor ve çocuklarınız için interaktif hikayeler anlatabiliyor.

Jibo'nun bu özellikleri ve başarılı tanıtımı birçok insanı etkilemiş gibi görünüyor. 100 bin dolar fon hedefiyle bir Indiegogo kampanyası olarak başlayan Jibo projesi, hedefinden 26 gün önce yaklaşık 883 bin dolar toplamayı başardı. Jibo, ev versiyonu için Indiegogo üzerinden 499 dolara ön siparişleri şimdiden alıyor. Girişimin bir hedefi de Jibo'yu Nest termostatı gibi evdeki bağlantılı cihazlarla eşleştirmek. Burada amaç, termostatınız her zamanki gibi çalışmasına devam ederken, sizin telefonunuz yerine, kontrolü Jibo'ya bırakmanız.

jibo

Jibo ile çalışmak isteyecek geliştiriciler için geliştirici versiyonu 599 dolardan, Indiegogo üzerinden ön siparişe sunulmuş.

Girişim Jibo'nun sevkiyatına 2015 yılında başlamayı planlıyor. Jibo'yu incelemek isterseniz burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.