Samsung akıllı ev teknolojilerine adım atmak için 200 milyon dolara SmartThings'i almak üzere

Samsung akıllı ev teknolojilerine adım atmak için 200 milyon dolara SmartThings'i almak üzere

Bu yılın başında Google'ın Nest'i 3,2 milyar dolara satın almasının yarattığı etkide en son dalga Samsung'dan geldi. Apple'ın halihazırda ürünü bulunmasa da WWDC14'de tanıttığı Homekit ve Google'ın geliştirici konferansında Nest'i nesnelerin internetinin merkezine konumlaması Samsung'u harekete geçirmiş görünüyor.

Sadece akıllı telefonda değil dayanıklı tüketim mamüllerinde de dünya genelinde geniş bir pazara hitap eden Samsung'un akıllı ev teknolojileri için SmartThings'i almak üzere olduğunu TechCrunch paylaştı. 200 milyon dolar civarında olduğu belirtilen anlaşmayla ilgili henüz anlaşma tamamlanmadığı için detaylarsa şimdilik sınırlı.

Akıllı ev sistemlerinde Nest kadar bilinirliği olmasa da geniş bir ürün yelpazesi sunan Smarthings 2012'de kurulmuş. Sıkça rastlanan bir durum olmasa da Washington'da kurulmuş olan girişim aralarında Greylock, SV Angel'ın da bulunduğu girişim sermayelerinden 15,5 milyon dolar yatırım almış.

smartthings

Anlaşma ne zaman tamamlanır bilinmez ama Samsung'un dünya genelindeki mağaza ve tedarikçi gücüyle hem Apple'dan hem de Google'dan daha hızlı ürün yayılımı gerçekleştireceği aşikar. Buzdolabından, ütüye kadar geniş yelpazede üretim yapan Samsung'un Smartthings'i sadece kendi ürünlerinde mi kullanacağını yoksa bağımsız mı bırakacağını ilerleyen günlerde daha net göreceğiz.

Smarthings'i daha yakından tanımak isteyenler buradan ulaşabilieceği gibi aşağıda yer alan kısa videoya da göz atabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.