Gelir ve giderinizi söyleyin, size ne kadar yatırıma ihtiyacınız olduğunu söyleyelim!

Gelir ve giderinizi söyleyin, size ne kadar yatırıma ihtiyacınız olduğunu söyleyelim!

Hayalinizdeki girişimi hayata geçirdiniz. Daimi giderleriniz var ama bir yandan da gelirlerinizi artırmanın yolunu buldunuz. Peki ne zaman karlılığa ulaşacaksınız ve bunun için ne kadar yatırıma ihtiyacınız var? Y Combinator ortaklarından Trevor Blackwell tarafından geliştirilen bir araç bu önemli soruların cevap veriyor.

growth.tlb.org adresinden erişeceğiniz bu araç, dikey eksende (haftalık/aylık/yıllık) gelirlerinizi, giderlerinizi ve büyüme oranınızı işaretlediğinizde size yukarıdaki soruların cevabını veriyor. Tablodaki mavi alan ne kadar yatırıma ihtiyacınız olduğunu yatay zaman ekseni ise karlılığa (0 noktasına) ne zaman ulaşacağınızı gösteriyor.

Bir örnekle anlatacak olursak; girişiminizin kabaca aylık 1000 dolar geliri ve 13 bin dolar gideri varsa ve aylık büyümeniz yüzde 11 civarındaysa 200 bin dolar yatırımla 2 yıl içinde kırılma noktasını (bkz: girişimin finansal döngüsü) yakalayabilirsiniz.

girisimin buyume egrisi

Trevor Blackwell, oldukça faydalı bu aracın kodlarını Github'da paylaşıma açmış. Kendisine teşekkür ediyor ve sizlerden güncel durumunuzu paylaşmanızı bekliyoruz. :)

Görsel Kaynak: Goinglongblog.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.