Monitise'dan Orta Doğu'nun mobil ödeme infografiği

Monitise'dan Orta Doğu'nun mobil ödeme infografiği

monitise-infografikMonitise'a satışı tamamlanan Pozitron, Türkiye odağını daha genişleterek Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da büyüyen pazara yoğunlaştı. Bu çalışmaların sonucunda Orta Doğu'nun mobil ödeme infografiğini hazırlayan Monitise, bölgede artan mobil cihaz yaygınlığına dikkat çekiyor.

İnfografikte yer alan sayılara baktığımızda Körfez Arap Ülkeleri'nde mobil cihaz yaygınlığının artış hızı yüzde 180 olarak belirtiliyor. Gelişmekte olan ülkeler arasında olan Çin'in yüzde 78'lik büyümesiyle karşılaştırılamayacak derecede yüksek bir orana sahip Körfez Arap Ülkeleri, uygulama pazarında gelecekte nasıl bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.

Artan mobil cihaz yaygınlaşmasının haricinde varolan mobil cihazlar üzerinden mobil işlem yapanlara baktığımızda bölgenin bu alana ilgisini net olarak anlamak mümkün. Suudi Arabistan'da akıllı telefon kullananların yüzde 50'si mobil bankcalık işlemi gerçekleştiriyor, Birleşik Arap Emirlikleri'nde akıllı telefon sahiplerinin yüzde 47'si mobil bankacılığa dahil olduğu grafikte Türkiye yüzde 45 olarak belirtilmiş.

Her iki akıllı telefondan birinden mobil bankacılık işlemi yapılmasıyla dikkat çeken Suudi Arabistan'da durum mobil satın almaya gelince oran biraz düşünüyor. Yaklaşık 3 kişiden biri mobil satın alma yapıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde mobil satın alma yüzdesi yüzde 38 olarak belirtilirken Türkiye'de bu oran yüzde 43.

Akıllı telefonda bankacılık işleminde yüksek orana sahip Suudi Arabistan'ın kredi kartı ve banka kartıyla ödemede oranı yüzde 15'le sınırlı kalmış. Kartlardan daha fazla akıllı telefon işlemlerinin kullanıldığı Suudi Arabistan'da beklentiyse gelecekte yüzde 25 daha fazla mobil satın alma yapılacağı, Birlieşik Arap Emirlikleri'ndeyse aynı beklenti yüzde 44.

Her 5 kişiden 3'ünün nakit ve kart harici ödemeye yatkın olduğunu belirtirek biten infografiği aşağıda bulabilirsiniz.

Monitise_MEA_Infographic_15072014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.