Türkiye'de 500 binin üzerinde 65 yaşından büyük Facebook kullanıcısı var [Webrazzi PRO]

Türkiye'de 500 binin üzerinde 65 yaşından büyük Facebook kullanıcısı var  [Webrazzi PRO]

Her haftanın sonunda olduğu gibi yine bir haftanın grafiği yazısıyla karşınızdayız. Her hafta Webrazzi PRO'da yayınlanan onlarca içerik arasında dikkatinizi en çok çekmesi muhtemel olan grafiğe yer verdiğimiz yazı dizimizde; bu haftanın konusu Türkiye'de bulunan Facebook kullanıcıları.

Küresel olarak Facebook'da en çok kullanıcıya sahip olan ülkelerden biri de bildiğiniz gibi Türkiye. 30 küsur milyonluk bir Facebook nüfusuna sahip olan Türkiye; aynı zamanda Twitter ve diğer sosyal ağlarda da oldukça kalabalık durumda.

Hemen aşağıdan detaylarına bakabileceğiniz grafik ise Socialbakers verilerinden oluşuyor ve Türkiye'deki Facebook kullanıcılarının yaş ve cinsiyete göre dağılımını konu ediyor.

Temmuz 2014'te yapılan araştırmaya göre ülkemizdeki Facebook kullanıcılarının yüzde 63,2'si erkek, 36,8'i ise kadın. Diğer yandan ülkemizdeki Facebook kullanıcılarının yüzde 4,8'si 13-15, yüzde 7,2'si 16-17, yüzde 33,7'si 28-24, yüzde 29,7'si 25-34 ve yüzde 15,3'ü de 35-44 yaş aralığında. 45-54 yaş aralığı, toplam kullanıcıların yüzde 6,1'ini oluşturuyor. Ayrıca 55-64 yaş aralığı yüzde 1,8 ve 65-100 yaş aralığı da 1,5'lik orana sahip.

Bu rakamlara farklı bir açıdan bakacak olursak da; kaba bir tahminle -ki araştırmalar ve veriler de bunu söylüyor- Türkiye'de 35 milyon Facebook kullanıcısı olduğunu düşünebiliriz. Bu kullanıcıların yüzde 1,5'unun 65-100 yaş aralığında olduğunu düşünecek olursak da ülkemizde 65 yaşın üzerinde -yaklaşık olarak- 525 bin Facebook kullanıcısı olduğu ortaya çıkıyor.

facebook-turk-kullanicilar-dagilim

Webrazzi PRO’da 3 farklı üyelik paketi bulunuyor

Webrazzi PRO‘da ücretlendirmeye gelecek olursak; şu an 3 farklı hesap seçeneğimiz bulunuyor. Hesapların tamamı Webrazzi PRO’daki tüm içeriğe erişebiliyor, hesapları birbirinden ayıran ise kullanıcı sayıları. Tek bir kişinin kullanabileceği Bireysel Paket 499 TL + KDV, 5 kişilik Startup Paketi 799 TL + KDV, 10 kişilik Kurumsal Paket ise 999 TL + KDV olarak sıralanıyor.

Webrazzi PRO’da ödemeyi dilerseniz site üzerinden kredi kartı ile, dilerseniz de havale yoluyla gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme süreci veya Webrazzi PRO ile ilgili başka herhangi bir sorunuz için bize pro (at) webrazzi.com adresinden ulaşmanız mümkün.

(Görsel kaynak: antb/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.