Facebook'tan yeni reklam türü: Oyun dışında satın alma

Facebook'tan yeni reklam türü: Oyun dışında satın alma

Facebook yeni açıkladığı reklam çeşidiyle oyunların içinde var olan sanal hizmetlerin satın almasının, oyun dışında bir reklamla yapılabilmesinin önünü açıyor. Konuyu örnekle daha detaylandıracak olursak; e-ticaret sitesinde satılan fiziksel ürünü şimdi al diye reklam yapabilen Facebook, şimdi de oyun içinde karakter veya oyun içi başka bir sanal servisin satın alınmasını sağlayacak.

Oyun firmalarının kullanıcılarıyla oyun dışında bildirim gönderme, e-posta ile ulaşmanın haricinde  kişiye özel hedefli iletişiminin önünü açan reklam modeline hangi firmaların entegre olduğuna dair Facebook sadece Kixeye'yle yaptıkları çalışmayı paylaşmış.

Görselde ayda 100 binden fazla kullanıcısı olan Battle Pirates'in oyununa ait sanal altın satın alması bulunurken, yapılan reklama ait geri dönüşler de paylaşılmış. oyun-ici-satin-alma-facebook

Oyun dışı satın alma reklamının çıkacağı alanlar ise anasayfa haber akışı ve sağ sütun reklam alanı olabiliyor. Kixeye'nin bir aylık reklam sonuçlarıyla devam edelim. Kixeye sunduğu indirimle birlikte sanal altın satınalmasında yüzde 10'luk bir artış ve daha önce satın alma yapmış kişilerin dönüşümündeyse yüzde 50'lik bir değişimin olduğu paylaşıyor. Hiç satın alma yapmamışların reklamla satın almaya dönüşüm oranıysa yüzde 14.

Sadece Facebook reklamıyla değil aynı zamanda ayda 100 bin kullanıcısı bulunan bir ürüne indirim sağlayarak reklamla dönüşüm oranları yakalanabilir. Burada dikkat çeken oran hiç satın almamış kişilerin dönüşüm oranı. Oyun firmalarının önündeki reklamdan sonraki maliyetse Facebook'un kestiği yüzde 30 oran.

Uygulama mağazaları App Store ve Google Play gibi yüzde 30 komisyonla çalışan Facebook, oyun şirketinin reklamla elde ettiği dönüşümün üzerinden ayrıca komisyon da alacak.

10540968_1499879733580129_1189632752_n

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.