Socialbakers, Haziran 2014 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers, Haziran 2014 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

socialbakers-logoSocialbakers her ay düzenli olarak paylaştığı sosyal medya raporunda Haziran ayını paylaştı. En fazla kullanıcıya ulaşan 20 markanın Facebook, Twitter ve YouTube’da paylaştığı içerik sayısıyla başlayan raporda geçen aya göre değişimler var. 20 marka Facebook'ta içerik sayısını ortalama 57'den artırarak 72'ye, Twitter'da 54'den 69'a, YouTube'daysa 2'den 7'ye çıkarmış.

Markaların yaz ayında paylaşımlarını artırdığının örneği olan rapor bir başka detayı da barındırıyor. En fazla kullanıcıya ulaşan 20 marka Facebook'ta ve Twitter'da günde 2 ile 3 arası paylaşım yapıyor. YouTube’a erişimin engelinin kaldırılmasının ardından markaların YouTube’a geri dönüşünü önümüzdeki ayın Socialbakers raporlarında daha net göreceğimizi belirtmiştik. 20 markanın içerik sayısı 7'ye çıkarken diğer markaların da YouTube'a ilgisinin arttığını belirtebiliriz.

Facebook’ta ilk 5 endüstriye baktığımızda listede herhangi bir değişiklik bulunmuyor, hızlı tüketim mamüllerine olan ilgi hala bir numara ve e-ticaret, moda takip eden endüstriler. Uzun bir sürede değişmeyecek sıralamanın son iki endüstrisiyse otomobil ve telekom.

Endüstriden markalara doğru geçtiğimizde Facebook’ta en çok beğeniye sahip ilk 3 marka Volkswagen, Turkcell, Avea şeklinde sıralandığı geçen aydan bir fark bulunmuyor. Twitter’daysa Turkcell ikinciliğini korurken üçüncü sırada Türk Hava Yolları ve dördüncü sırada Turkish Airlines yer alıyor. Listeye yeni giren Vodafone 5. sırada yer alıyor.

Takipçi sayısından ziyade etkileşim odağında bakıldığında en fazla etkileşime sahip markalarda bankalar öne çıkıyor. Starbucks geçen ayın birinciliğinden dördüncülüğe gerilerken Denizbank birinci, TEB ikinci, Finansbank üçüncü sırayı alıyor. Birinci olan Denizbank'ın 39 bin 800 takipçiye karşılık 84 792 etkileşim yakalamasıysa dikkat çekici.

Facebook’ta en fazla beğeniye sahip markaların hiç biri etkileşim oranı sıralamasında yer almazken birinci sırayı yine Friskies Türkiye almış. Facebook etkileşiminde Pelit üçüncü sıraya gerilerken Dove Men+Care listeye de adım atarak ikincliği elde etmiş.

Markaların Facebook’ta kullanıcılarına cevap verme oranlarını da değerlendiren Socialbakers’ta bu ayın birincisi Samsung Türkiye birinciliğini devam ettirmiş. Samsung Türkiye 54 dakika ve yüzde 96 cevaplama rakamlarıyla ilk 5′in geri kalanın ulaşması zor bir başarı yakalamış. İkinciliği listeye yeni adım atan Nokia 999 dakika cevaplama süresine rağmen almış.

Facebook’ta en fazla etkileşim alan paylaşım Nike'tan gelmiş. Nike'ın Dünya Kupası için hazırladığı küresel ölçekte ilgi gören video Türkiye'den de 341 bin etkileşimi sağlamış. En fazla etkileşime sahip diğer iki paylaşımıysa listeden hiç ayırlmayan Sefamerve’den gelmiş.socialbakers-haziran-2014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.