Ersan Özer'in Türkiye Yönetici Ortağı olduğu Mediakraft, 16.5 milyon euro yatırım aldı

Ersan Özer'in Türkiye Yönetici Ortağı olduğu Mediakraft, 16.5 milyon euro yatırım aldı

Kasım 2013'te Türkiye pazarına adım atan Avrupa'nın en büyük online TV yayıncılarından biri olan Mediakraft, bu konumunu sağlamlaştırıyor. Şirketin kendi sayfasında bugün duyurduğu bilgilere göre, Mediakraft 16.5 milyon euro (23 milyon dolar) büyüklüğünde bir yatırım aldı.

Mediakraft'ın ikinci tur yatırımı olma özelliğindeki yatırım turunun katılımcıları arasında Paris'ten Iris Capital, Köln'den Capnamic Ventures ve şirketin halihazırda yatırımcısı olan Hamburg'dan Shortcut Ventures yer alıyor.

Ersan Özer'in Türkiye'de Yönetici Ortağı olarak görev yaptığı Mediakraft, internette video üreten ve yayınlayan yeteneklerin izleyicilerle ulaşmalarını ve videolardan para kazanmalarını sağlayan bir şirket. Bunun için YouTube, Yahoo ve ClipFish gibi platformları kullanan Mediakraft'ın bugün 2 bin kanalı, 36 milyon abonesi ve günlük 1.5 milyon izleyicisi olduğu belirtiliyor.

Mediakraft'ın kendi verilerine göre, şirket bu platformlar için aylık 350 milyon kez izlenme sağlıyor. Mediakraft özellikle, reklam verenler için geleneksel kanallardan ulaşılması zor olan 14-34 arası yaş grubunu hedefliyor.

2011 yılında Almanya'da yayına başlayan Mediakraft'ın, bugün Hollanda, Türkiye ve Polonya'da ofisleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.