The New Yorker dergisi de dijital yayın stratejisini değiştiriyor

The New Yorker dergisi de dijital yayın stratejisini değiştiriyor

Yayın hayatına 1925 yılında başlayan haftalık The New Yorker dergisi de medya endüstrisinin yaşadığı dönüşümden payını alıyor. Dijital yayıncılık stratejisini yeniden ele alan yayın, websitesini yeniden yapılandıracak.

21 Temmuz'dan itibaren dergide 2007 yılından o güne kadar yayımlanan tüm makaleler, üç ay süresince ücretsiz erişime açılacak.

Üç aylık ücretsiz erişimle daha büyük bir kitleye ulaşmayı amaçlayan The New Yorker, The Wall Street Journal ve Financial Times'ın kısmen uyguladığı gibi ölçülü ödeme duvarı (metered paywall) çözümüyle yeni yayın dönemine başlayacak.

Halihazırda dijital dergi içeriğini ücretli olarak üyelerine sunan The New Yorker'ın sadece web yayını için oluşturulacak yeni içeriğin herkese açık olup olmayacağı ise henüz net değil. The New Yorker'da şu anda belirli bölümleri ücretsiz olarak okumak mümkün.

The New York Times'ın konuyla ilgili haberinde, New Yorker'ın yenilenme sürecine güçlü bir şekilde girdiğinin altı çiziliyor ve 2013 yılının dergi tarihindeki en karlı yıllardan biri olduğu belirtiliyor. The New Yorker'ın baskı versiyonunun yaklaşık 1 milyon abonesi var. The New Yorker websitesinin tekil kullanıcı sayısının Mayıs ayında yaklaşık 12 milyon olduğu da notlar arasında.

The New Yorker'ın dönüşümünde en hızlı büyüyen okunurluk kanalının mobil olduğu gerçeği göz önünde bulunduruluyor. Derginin yeni websitesinin daha temiz görünüm sağlayacak şekilde, yeni bir yazı tipiyle ve WordPress temelli geliştirilmesi planlanıyor. Bu değişikliğin mobilde kullanımı kolaylaştıracağı bekleniyor.

New Yorker kapak

Derginin baskı versiyonuna ulaşamayan okurları için, daha agresif bir dijital abonelik modelinin peşinde olacağı da belirtiliyor. Derginin yayıncılık çizgisinde bir değişiklik planlanmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.