Nasıl seçim yaptığımız ile ilgili 5 TED konuşması

Bireysel seçimleri nasıl yaptığımıza dair 5 TED videosunu bu yazının devamında bulabilirsiniz.
Nasıl seçim yaptığımız ile ilgili 5 TED konuşması

pill-the-matrixHayatımızın her aşaması seçimlerle dolu. Günlük hayatta en basit noktada ulaşım tercihlerinden alışveriş tercihlerine kadar seçimler arasında geçiyor ömür. Kimi seçim bir şirketin hayati önemini belirliyor, kimi seçim bir çocuğun kariyerini ama her seçim sonucuyla birlikte geliyor.

Bireysel seçimleri nasıl yaptığımıza dair 5 TED videosunu bu yazının devamında bulabilirsiniz. Her biri kendi alanında uzman kişilerin farklı TED etkinliklerinde yaptıkları konuşmalarda odakları seçim. Sözü fazla uzatmadan Türkçe altyazı seçeneğinin olduğu konuşmaları izleyip izlememe seçiminizde başarılar diliyorum :)

Barry Schwartz - The paradox of choice

Barry Schwartz, batı toplumlarından temel ilkelerinden birini hedef tahtasına koyuyor: seçim özgürlüğü. Schwartz'a göre seçenekler kişiyi özgür kılmıyor aksine tutuklaştırıyor, daha mutlu etmiyor aksine mutsuz ediyor.

Dan Ariely - Are we in control of our own decisions?

Davranış ekonomisti Dan Ariely, kararlarımızı verirken düşündüğümüz kadar rasyonel olmadığımızı gösterirken, hem klasik görsel ilüzyonlar hem de kendi şaşırtıcı araştırma sonuçlarını kullanıyor.

Ruth Chang - How to make hard choices

Belki de hayatınızı değiştirecek konuşmayı Ruth Chang yapıyor. Filozof Ruth Chang Hangi kariyer yolunu seçmeliyim? Evlenmeyeli miyim? Nerede yaşamalıyım? gibi önemli kararların kötü sonuçlanmasınının sebebini yanlış düşünmeye bağlıyor.

Sheena Iyengar - The art of choosing

Seçimleri nasıl yaptığımızla ve seçimleri yaptıktan sonra hissettiğimiz duygularla ilgili araştırmalar yapan Sheena Iyengar TEDGlobal'da tekrar tekrar izlenecek bir konuşma yapıyor.

Dan Gilbert - Why we make bad decisions

Mutluluk üzerine araştırmasını paylaşan Dan Gilbert  konuşma sırasında kendi başınıza denemeniz için bazı test ve deneyleri de paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.