Lokasyon bazlı mekan keşif platformu Noktala.net'in mobil uygulaması yayınlandı

Lokasyon bazlı mekan keşif platformu Noktala.net'in mobil uygulaması yayınlandı

2013 yılında web'de yayına başlayan Noktala.net'in mobil uygulaması yayınlandı. Kullanıcıların şehirdeki mekanları keşfedip, yorumlayabildikleri ve noktalayarak kişisel listelerini oluşturabildikleri uygulama artık iOS mağazasından indirilebiliyor.

Şu anda İstanbul'a odaklanan Noktala.net'in kendi verilerine göre, 5 binden fazla mekanla ilgili içeriği mobile aktaran uygulamasının Ağustos ayından itibaren İzmir, Ankara, Bursa ve Eskişehir'deki mekanları da kapsama alması planlanıyor. Facebook hesabınız ya da e-posta ile giriş yapabildiğiniz Noktala; Yelp, Foursquare gibi lokasyon bazlı mekan keşfi uygulamaları gibi arama veya check-in odaklı değil.

Facebook  veya e-posta hesabınızla giriş yapabildiğiniz uygulamanın Keşfet menüsünde, zaman ve konuya göre, örneğin şu anda görünen "İftar Mekanları ve Ramazan'da Nasıl  Beslenmeli?"gibi, içerikle öne çıkıyor. Keşfet altında, mekanların alışveriş, gece hayatı, sanat & eğlence, konaklama gibi çok sayıda kategoriye ya da "İstanbul'da köfte nerede yenir?", "Sushi için 10 adres" gibi listelerle anlamlı bir biçimde sunulması amaçlanıyor. Kullanıcı oylamalarına göre belirlenen popüler mekanlar da yine bu menüde sıralanıyor.

Noktala'nın Akış menüsü diğer kullanıcılar tarafından girilen mekan yorumlarını, sondan başa sıralayarak size bir haber akışı sunuyor. Etrafımda menüsüyle yakın çevrenizdeki (konumunuzu paylaştığınız sürece) mekanları görüntüleyebiliyorsunuz. Uygulama üzerinden diğer kullanıcıları takip etmeniz de mümkün.

noktalanet

Noktala.net kurucusu Mesut Çilingir,  Noktala'nın mekanları detaylı biçimde kategorilere ayırarak rakiplerinden farklılaştığını düşünüyor. Bununla birlikte, Mesut, Noktala'da kullanıcıların mekanlarla ilgili yorumlarına, diğer uygulamalarda olduğu gibi, editörler tarafından müdahale edilmediğini söylüyor. Elbette argo içerik vs söz konusu olmadığı sürece.

2013 yılı başında hayata geçen Noktala.net'in bu sürede biriken zengin içeriği mobil uygulamasına başarıyla uyarlanmış. Noktala uygulamasında mekan aramak mümkün ancak aramanızı ne kadar genel tutarsanız başarı oranınınız o kadar yüksek. Uygulamada check-in özelliği olmadığı için lokasyonlarla ilgili anlık durumu öğrenmeniz mümkün değil, uygulamanın belki en önemli sorunu bu tip bir dinamizmden yoksun olması. Bu nedenle zaman içinde uygulamanın, rakiplerine kıyasla, kullanıcılarıyla ilişkilenmesi güçleşebilir.

Noktala henüz bir para kazanan bir uygulama değil ancak popüler lokasyon bazlı mekan keşif uygulamaları gibi reklamlarla gelir yaratmayı planlıyor. Denemek isterseniz Noktala iOS için burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.