Neokur.com 1. yaşında kitap satışına başlıyor

Neokur.com 1. yaşında kitap satışına başlıyor

Sizlere geçtiğimiz yıl tanıttığımız kitap odaklı sosyal paylaşım sitesi Neokur.com, 1. yaşını kitap satışına başlayarak kutluyor. NeOkur Market olarak adlandırılan yeni bölümde kullanıcılar neokur.com'dan ayrılmadan kitap satın alabilecek.

Girişimin kurucularından Erkin Çoban'dan aldığımız bilgiye göre Neokur.com'un üye sayısı 20 bini geçmiş ve günlük tekil ziyaretçi sayısı 5-6 bine ulaşmış. Aylık 1.5 milyon sayfa gösterimine sahip neokur.com, geçen 1 yılda kullanıcılarıyla olan ilişkisini pekiştirmiş ve önemli bir karar alarak market bölümünü açmaya karar vermiş.

ne okur.com kitap satisi

Ne Okur Market bölümünü yaklaşık altı ayda tamamlayan girişimcilerimiz, bu bölümde şimdilik sadece kitap satışı yapıyor. Kullanıcıların tüm okuma geçmişlerini ve ilgi alanlarını bildiği için kişiye özel fırsatlar sunarak farklılaşmak isteyen Ne Okur, bu bölümde sadece piyasada satışta olan kitapları, seçici bir şekilde satışa sunmuş.

neokur.com market kitap

Neokur.com'dan market bölümü, arkasındaki sosyal ağ desteği ile diğer kitap satış sitelerinden ayrılıyor ve özellikle benim gibi Neokur.com'da kütüphanesi olan kullanıcılar için daha anlamlı hale geliyor. Okuma listenizdeki kitaplar markette özel olarak listeleniyor ve ek arama yapmadan sipariş verebiliyorsunuz.

Ne Okur Market'te kullanıcılar birbirine hediye çeki de gönderebiliyor ki sadece arkadaşlarınızın okumak istediği kitapları onlara hediye etmek gibi bir seçenek bile Neokur.com'un satışları artırmasının yolunu açabilir. Kitap hediye etmeyi sevenler için oldukça önemli bir detay.

Ne Okur 2.0

Market yeniliğinin meşguliyetine ek olarak Neokur.com'un yeni sürüm hazırlığında olduğunu da öğrendik. Erkin Çoban yeni sürümde haber akışı filtresi, okurlarla yazarları buluşturacak yenilikler, süreli yayınlar, gelişmiş bir haber bölümü, daha iyi bir kitap öneri motoru ve yepyeni bir tasarım kullanıcılarla buluşacak.

neokur kitap paylasim sitesi

Tüm bu gelişmelerle Neokur.com'un önümüzdeki dönemde ayaklarını daha sağlam yere basması için oldukça önemli gelişmeler. Her şeye rağmen Türkiye'de kitap okuma oranının çok yüksek olmadığı gibi bir gerçek de var ve bu tür platformların yazarların da dahil edilmesiyle daha kolay büyüyeceğine inanıyorum. Bence bir diğer önemli unsur da önemli günlerde kitap hediye etme alışkanlığı kazanmamızda yatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.