Google online müzik dinleme servisi Songza'yı satın aldı

Google online müzik dinleme servisi Songza'yı satın aldı

Google, online müzik dinleme servisi Songza'yı satın aldı. 1 Temmuz'da Songza ve Google Play Music'in kendi sayfalarından duyurulan satın almayla ilgili, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana söylentiler devam ediyordu. Bu duyumları ilk yayınlayan New York Post tarafından Google'ın teklifinin 15 milyon dolar civarında olduğu bilgisi de paylaşılmıştı.

Anlaşmanın kesinleşmesine karşılık, değeri şirketler tarafından henüz paylaşılmadı. TechCrunch'ın konuyla ilgili haberinde Songza'nın başka şirketlerden de teklifler aldığı, bu nedenle fiyatının 15 milyon doların çok daha üstünde olabileceğine dair duyumlar yer alıyor.

Google'ın açıklamasında, şirketin Songza'nın müzik servisiyle ilgili hemen bir değişiklik planlamadığı belirtiliyor. Gelecek aylardan itibaren ise Google, Songza'yı Google Play Music'e entegre etmek için yöntemler üzerinde çalışmaya başlayacak. Aynı zamanda Songza'nın müzik deneyiminin YouTube ve diğer Google ürünlerinde geliştirmeler için kullanılması da sözkonusu. Google, halihazırda YouTube'un ücretli müzik servisini bu yaz sonunda açmayı planlıyor.

Online müzik dinleme servisi Songza uygulamasının 5,5 milyon kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Bu, aynı kategoride yer alan ve 40 milyon kullanıcıya ulaşan Spotify ya da 70 milyon kullanıcısı olan Pandora gibi rakiplerine göre oldukça küçük bir sayı.

Buna karşın Songza'nın aslında online müzik servislerinin daha niş bir alt kategorisinde yer aldığı söylenebilir. Zira, Songza'nın en önemli ve belki Google'ı en çok cezbeden özelliği bağlamsal çalışma prensibi. Servis, kullanıcılarının ne dinlediğini günün saatine, hava durumuna, konumuna ve aktivitelerine göre ayırabiliyor ve bu verilerle müzik dinleme deneyimini geliştiriyor. Songza'nın bir diğer farkı da çalma listelerinin algoritmalar değil, insanlar tarafından hazırlanması.

2007 yılında yayına başlayan Songza bugüne kadar 6,7 mlyon dolar değerinde yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.