Google+ 3 yaşına giriyor [infografik]

Facebook'un 10. yaş günü, Twitter'ın 8. yaş günü derken geldik Google+'ın 3. yaşına. Yarın 3. yılını tamamlayacak olan Google+ 28 Haziran 2011'de Google'ın Facebook'a karşı adımıydı.

Geçen süre içerisinde istenilen trafiği yakalayamayışı, üst yönetimin yaşadığı sıkıntılar derken Facebook'a alternatif görülmesinı bırakın kapanacağı bile konuşulan Google+'ı genel bilgilerini dfoc infografik haline getirmiş.

2004 yılında Google'ın Güney Amerika'da güçlü olan Orkut'u satın almasıyla başlayan infografik, Google'ın 9 Şubat 2010'da kurduğu Twitter'a alternatif servisi Google Buzz ile devam ediyor.

Google'ın sosyal medyayla arasının barışmamasını gösteren grafikte unutulan noktayı belirtmekte fayda var. Google+, Google için sosyal medyada beklediği etkiğiyi oluşturumasa da Google'ın yeni reklam modelleri ve tek hesapta toplama gibi farklı ürünlerinde önemli bir görev üstlendi.

İnfografikle devam edelim Google'ın SEO ödülüyle ile ayakta tutmaya çalıştığı G+ butonunuyla birlikte Google+'ın üye sayısına rağmen aktif olmayan üyelerine değiniyor. Facebook'la Google+'ın üyelerinin demografik bilgilerini de karşılaştıran infografiği aşağıda bulabilirsniz.google-plus-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.