Google, Material Design ile dinamik bir tasarım anlayışı oturtma iddiasında

Google, Material Design ile dinamik bir tasarım anlayışı oturtma iddiasında

Google, bugün düzenlenen Google I/O 2014 Geliştirici Konferansı'nda tasarım anlamında yeni bir dil kullanacağını da açıkladı. 'Material Design' olarak anılan bu yeni dil, Google'ın mobil ve web arasında çapraz bir ilişki kurmaya başladığının işareti.

Daha önce Google+ ile düz (flat) bir tasarım anlayışını benimseyen Google'ın yeni Android sürümünde, Chrome OS'ta ve web tarafında kullanacağı Material Design, tasarımda piksel derinliğinde tutarlı ve akıcı bir disiplin olarak tanımlanıyor.

Hareketlerin ön planda olduğu bu yeni tasarım anlayışı, Google tarafından "iyi tasarımın klasik ilkelerinin yenilikçilik, teknoloji ve bilimle sentezlenmesi" olarak tanımlanıyor.

Google.com/Design adresi altında geliştiricilere ve tasarımcılara bu yeni dili tanıtan Google, Apple gibi gelişticileriyle aynı tasarım dilinde konuşmak istiyor. Böylece uygulamalarda belli standartları oturtmak ve kesintisiz şekilde iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedeflediğini söylüyor.

Görsel ve teknik tasarım uyumsuzluklarının reddedildiği 'Material Design' dili Google'ın son dönemde yaptığı en radikal tasarım değişikliği olacak. Başarılı olması halinde Google'ın özellikle Android sürümlerindeki parçalanmışlık ve farklı cihazlardan kaynaklı tasarım sıkıntılarının önüne geçeceğini söylemek mümkün.

Google bu yeni tasarım dilini kullanmak isteyenler için paylaştığı dökümanlara ek olarak Google Web Designer adlı bir program da sunuyor. Bu program ile geliştiricilerin her cihazda çalışacak HTML5 ve CSS3 temelli tasarımlar yapması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.