Google'dan Dünya Kupası trendleri

Google, Facebook ve Twitter'ın Dünya Kupası için özel hazırlıklarda bulunduğunu daha önce paylaşmıştık. Bu hazırlıkların sonucunda kademeli olarak bilgi akışını devam ettiren Twitter, blogundan rakamları paylaşmaya devam ederken Google da hazırladığı Dünya Kupası trendler sayfasından arama sonuçları odağında bilgi paylaşımını sürdürüyor. Şu ana kadar Dünya Kupası odağında 81.5 milyon arama yapıldığını paylaşan Google maçlara özel detaylara da yer vermiş.

Türkiye, Dünya Kupası'nda olmasa da Mesut Özil'le ilginin yüksek olduğunu belirten Google, ünlü oyuncu ile ilgili aramaların yoğunlaştığı ülkeleri Almanya, Endonezya, İngiltere, Malezya ve Türkiye olarak paylaşıyor. Arama eğilimi konusunda dikkat çeken detayları da paylaşan Google ABD - Portekiz maçında ABD'li kullanıcıların milli takımlarından çok Cristiano Ronaldo'yu aradıkları yer alıyor. Maçla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsniz.

Google'ın her maç için ayrı ayrı hazırladığı arama trendilerini biz Arjantin - İran maçıyla sonlandıralım, siz tüm maçları tek tek incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. Messi'nin son dakika golüyle maçı alan Arjantin'le ilgili ilk üç aramadan biri Messi'nin golünü nereden bulabilirim olmuş.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.