iWatch dikdörtgen biçiminde, 2,5 inç ekran ve kablosuz şarj özellikleriyle Ekim'de geliyor

iWatch dikdörtgen biçiminde, 2,5 inç ekran ve kablosuz şarj özellikleriyle Ekim'de geliyor

Apple'ın iWatch'ıyla ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Reuters tarafından dün ve Wall Street Journal tarafından bugün yayımlanan haberler, ürünle ilgili yeni detaylar içeriyor.

Her iki haberde de Apple'ın iWatch'ın seri imalatına Temmuz ayında başlayacağı bilgisi paylaşılıyor. Reuters haberinde Apple'ın piyasaya sürüleceği ilk yıl için 50 milyon adet iWatch sevkiyatı yapmayı planladığı belirtiliyor ve tabi bu sayının değişebileceği de söyleniyor. Wall Street Jorunal'a göre bu sayı 2014 yıl sonuna kadar 10 ila 15 milyon arasında olacak. İki yayın da bu bilgiyi Tayvanlı üretici Quanta Computers'a dayandırıyor ve bilgiler birbiriyle çelişmiyor.

Reuters'ın iddiası iWatch'un hafif dikdörtgen biçiminde ve 2,5 inç ekrana sahip olacağı yönünde. Konuya yakın kaynaklar, iWatch'un kablosuz şarj ve  dokunmatik ekran özellikleriyle geleceğini belirtiyorlar.

The Wall Street Journal ise iWatch'ın tek tip olmayacağı, farklı ekran ve tasarımlarla geleceğini söylüyor. Haberde Apple'ın iWatch'ı piyasadaki rakipleriyel farklılaştıracak biçimde geliştirdiği belirtiliyor. Buna göre iWatch'ta bir kısmı sağlık ve fitness verilerini izleyen 10'un üzerinde sensör bulunacak.

Her iki haber de iWatch'un Ekim'de lansmanının yapılacağı beklentisini paylaşıyor. Bu daha önce Nikkei'in ortaya attığı iddiayla örtüşüyor. İddialar, bir sürpriz olmazsa, ürünün Ekim'de piyasaya çıkma ihtimalini epey kuvvetlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.