Atölye İstanbul, farklı bir konseptte yaratıcılık ve inovasyona katkı hedefliyor

Atölye İstanbul, farklı bir konseptte yaratıcılık ve inovasyona katkı hedefliyor

Atölye İstanbul, Türkiye için çok da alışkın olmadığız bir konseptte ve güzellikte kurulmuş bir ortak çalışma alanı girişimi. Atölye İstanbul, yaratıcı sektörde çalışanlara ve girişimlere ortak çalışma alanları sunarak, onlar için tek bir çatı oluşturmayı hedefliyor.

Atölye İstanbul aynı zamanda eğitimler ve workshop'lar sayesinde sosyal bir  topluluk. Böylece ortak çalışma alanında buraya katılan herkes, ortak çalışma alanından faydalanabiliyor, yeni insanlarla tanışarak, farklı alanlarda işbirliği yapabileceği bir ortamı kolayca bulabiliyor.

atolye-illustration1

Kişisel olarak  tek kelimeyle "harika" bir fikirden ortaya çıkan Atölye İstanbul, disiplinlerarası bir yaratıcılık programı. Atölye İstanbul, farklı alanlarda çalışan ancak fikirlerini geliştirme imkanı bulamayan kişilerin, ortak çalışma alanlarında fikirleriyle prototip geliştirebildikleri, geribildirim alabildikleri değerli bir platform haline geliyor.

Screen Shot 2014-06-19 at 22.28.31

Atölye İstanbul'un kapıları, kendini geliştirmek ve tükettiğini üretmek isteyen herkese açık ve bu kişiler için programlar düzenleniyor. İstanbul'un tasarım, sanat, girişimcilik ve teknoloji kültürüne katkıda bulunmak gibi bir amacı olduğunu da aktaran Atölye İstanbul, Kerem Alper, Engin Ayaz ve Dr. Ulrich Barnhoefer'ın ortaklığıyla kurulmuş.

Kurucu ortakların da farklı alanlarda uzmanlıkları bulunuyor ancak burada belki de en çok dikkat çeken isim Ulrich Barnhoefer çünkü kendisi Apple'ın eski Sistem Tasarımları ve İnovasyon Yöneticisi. Kişisel olarak 38 adet patent başvurusu olan Barnhoefer'ın getirdiği bazı yenilikler 400 milyondan cihazda kullanılıyor ve Apple'a katkısı büyük. Özyeğin Üniversitesi Tasarım Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışacak Ulrich Barnhoefer, Atölye İstanbul'un da kurucu ortaklarından olması büyük avantaj.

Atölye İstanbul'a katılmak için, web sitelerini buradan ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.