Twitter'dan Dünya Kupası'na ait ilk veriler

Dünya Kupasına katılan takımların arasında süren rekabetten daha fazlası teknoloji dünyasında yaşanıyor diyebiliriz. Kupa'yla ilgili içerik üretiminde birbiriyle yarışan devlerden Twitter, hazırladığı bilgileri biraraya getirdi.
Twitter'dan Dünya Kupası'na ait ilk veriler

FIFA-World-Cup-Brasil-2014-LogoDünya Kupasına katılan takımların arasında süren rekabetten daha fazlası teknoloji dünyasında yaşanıyor diyebiliriz. Kupa'yla ilgili içerik üretiminde birbiriyle yarışan devlerden Twitter, hazırladığı bilgileri biraraya getirdi.

Twitter verilerine göre şu ana kadar Dünya Kupası'nda en fazla tweet atılan maç, 12,2 milyonla açılıştaki Brezilya-Hırvatistan maçı olmuş. Bu da dakikada 135 bin tweet atıldığı anlamına geliyor. Sonrasında en fazla tweet Almanya'nın Portekiz'i 4-0 yendiği maçta kaydedilmiş; 90 dakikanın içerisinde 8,9 milyon tweet atılmış.

usaghatpm_TPM

Bir dakikada en fazla tweet atılan maç, 177 bin 738'le ABD-Gana maçı. 34. saniyede gelen golle tweet/dakika rekoru kaydedilirken yine aynı maçta ABD'nin ikinci golüyle birlikte dakikda 168 bin 139 tweet atılmış. Almanya ile Portekizin oynadığı maçsa tam anlamıyla küresel ilginin odağı olmuş.

Twitter'ın blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.