Facebook, Snapchat'e rakip uygulaması Slingshot'ı yayınladı

Facebook, Snapchat'e rakip uygulaması Slingshot'ı yayınladı

Facebook hatırlayacağınız üzere Slingshot'ı geçtiğimiz hafta önce yayınlayıp ardından geri çekmişti. Snapchat'e rakip olacak mesajlaşma uygulaması Slingshot bugünden itibaren bazı ülkelerde kullanıma sunuldu. Android ve iOS platformlarında geliştirilen uygulamanın Türkiye mağazasında ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili açıklamanın olmadığını belirtelim.

Daha önce Poke uygulamasıyla Snapchat'i hedefleyen ama başarılı olamayan, sonrasında firmayı satın almak isteyen ama yine istediğini elde edemeyen Facebook'un Slingshot hamlesiyle nereye ulaşacağını birlikte göreceğiz. Ama şimdi Slingshot'ın detaylarına bir bakalım.

Facebook'un mobil odağını yeniden gösteren uygulamanın Snapchat'ten ayrılan en önemli özelliği, gönderilen bir fotoğrafı veya videoyu görüntüleyebilmek için içerikle cevap verme zorunluluğunun olması. Görselin görüntülenmesine karşılık görüntü paylaşma zorunluluğu sexting odağında bir adım olduğu için kişisel mesajlaşmayı engelleyecektir. Çünkü Snapchat'te her mesajına cevap verme zorunluluğunun olmaması anlık paylaşımları artıran bir unsur.

Snapchat'in de sexting ile başlamasına karşın bu noktadan ilerleyerek kişilerin günlük paylaşımlarını bile dahil ettiği bir uygulamaya dönüştü. Gönderilen her mesajı görmek için mesaj göndermek Slingshot'ın günlük kullanımı zorlaştıran ve günlük paylaşımlarda da kullanılmasını güçleştiren bir hamle olacak.

Facebook'un "Snapchat'ten daha fazla mesaj gönderiliyor" açıklaması ne zaman gelir bilinmez ama sonuçta Facebook'un yavaş yavaş kaybettiği genç kitleyi yeniden kazanmak istediği aşikar. Mesajları görmek için siyah ekran gönderenlerin nasıl bir çoğunluk oluşturacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.