Dünya Kupası'nın resmi sponsoru olmayan Nike yine de en çok konuşulan marka [infografik]

Dünya Kupası'nın resmi sponsoru olmayan Nike yine de en çok konuşulan marka [infografik]

Dünya Kupası heyecanı televizyonda yaşandığı kadar sosyal medyada da devam ederken, WayToBlue özellikle iletişimciler için dikkat çekici bir infografik paylaştı. Londra merkezli iletişim ajansı Dünya Kupası'na sponsor olan markalarla, sponsor olmayıp futbol odağında reklamlarını sürdüren markaların sosyal medya yansımalarını infografik haline getirmiş.

İnfografiğin en dikkat çeken markası Dünya Kupası'na sponsor olmayan Nike. Sadece genel konuşulma oranında değil olumlu konuşulma oranında da bir numara olan marka rakibi Adidas'ın resmi sponsor olmasına rağmen iki katı bir etkiye sahip olmuş. Nike 232 bin içerikte yer alırken Adidas 129 binde yer almış. Olumlu konuşulmadaysa Nike 112 bin olarak belirtilirken Adidas 14 bin içerikle sınırlı kalmış.

Nike'ın sponsor olmadığı için daha agresif davranması kısmen doğru bir gerekçe olsa da, başarının asıl nedeni kullanılan iletişim kanallarından etkin şekilde faydalanmak denebilir. Coca Cola resmi sponsor olduğu Dünya Kupası'nda, Pepsi'den daha fazla konuşulma ve olumlu konuşulma puanlarına sahip.

12 markanın sadece 6'sının resmi sponsor olmasıyla dikkat çeken infografiği aşağıda bulabilirsiniz. Yeşil renkli markaların Dünya Kupası resmi sponsoru olduğu sarı renklerininse resmi sponsor olmadığı da belirtelim.

dunya-kupasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.