Kişileri ilgi alanlarına göre buluşturmayı hedefleyen etkinlik girişimi: Toplanzi

Kişileri ilgi alanlarına göre buluşturmayı hedefleyen etkinlik girişimi: Toplanzi

İnternet tabanlı etkinlik ve biletleme girişimlerine sık sık rastlıyoruz. Bu yazımıza konu olan Toplanzi de 2013 yılının Ağustos ayında kurulmuş. Girişimin temel amacıysa aynı şehirde yaşayan ve ortak ilgi alanları olan insanların birbirlerinden haberdar olabilmelerini sağlamak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi pazardaki diğer oyunculardan ortak ilgi alanlarına sahip olan insanların, birlikte sosyal aktivitelerde bulunmasını kolaylaştırmak amacına sahip oluşuyla ayrılan Toplanzi, bugüne kadar 6000 üye, 470 topluluk ve 432 etkinlik rakamlarına ulaşmış. Diğer yandan girişimin Mayıs ayında yakaladığı ziyaretçi sayısıysa 16 binin üzerinde. Toplanzi'yle ilgili diğer dikkat çekici rakamlar ise 6,2 sayfa gezme ve 4:04 dakika sitede kalma süresi.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu iki arkadaş olan Uğur Bozkaya ve Yasemin Şen tarafından kurulan Toplanzi; yeni kullanıcı kazanımı için şu an Facebook reklamı yolunu kullanıyormuş. Kurucu ortaklardan Uğur Bozkaya ile konuştuğumuzda reklam bütçesini arttırmak adına yatırım alma planları olduğunu öğrendiğimiz girişimin geleceğe dair öncelikli planlarından biri de mobil uygulamalarını yayınlamak.

Toplanzi'ye dilerseniz platformun kendi üyelik formu ile dilerseniz de Facebook, Google ya da Microsoft hesaplarınızla üye olabiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi diğer etkinlik sitelerinden kullanıcı ilgi alanlarına göre biraraya getirmek istemesi ise ayrılan Toplanzi; bünyesinde Mesai Sonrası Biracıları, Sinema Kulübü ve Tabu Keyifçileri gibi çok sayıda topluluk barındırıyor.

toplanzi-ekran-goruntusu

Kendi içinde adeta bir sosyal ağa da sahip olan Toplanzi'de kullanıcılar için profil sayfaları, özel mesaj gönderme ve etkinliklere yorum yapma gibi çok sayıda özellik bulunuyor.

Hedef 2 sene içinde 100 bin üye ve 10 bin topluluk

Bozkaya'ya Toplanzi'nin gelecek hedeflerini sorduğumuzdaysa 2 sene içerisinde 100 bin kullanıcı ve 10 bin topluluk rakamlarını işittik. Ayrıca Bozkaya bugüne kadar kullanıcılardan gelen tepkilerden oldukça mutlu olduklarını paylaştı ve en aktif/kalabalık topluluk olarak da Mesai Sonrası Biracılar'ı örnek gösterdi. Bu arada PHP ile kodlanan Toplanzi yayın hayatına başladığından itibaren AWS'de (Amazon Web Service) host ediliyormuş.

Hatırlarsanız ülkemizde daha önce, bir dönem sıkı takipçileri de bulunan, Toplanzi'ye benzer olarak kişileri ilgi alanlarına göre biraraya getiren girişimler ortaya çıkmıştı. Ancak Toplanzi bir sosyal ağ ya da hobi platformundan farklı olarak temelde bir etkinlik sitesi olmasıyla farklılaşıyor. Kullanıcıların ücretsiz olarak üye olabildiği, topluluk oluşturabildiği ve etkinliklere katılabildiği Toplanzi; hem güçlü bir içerik yaratıp hem de büyük bir komünite kurmak zorunda. Bu anlamda önünde zorlu bir yolculuk olan Toplanzi'nin gelir modelinin bir süre sonra devreye girmesi planlanan 'platformda belirli ekstra özelliklere sahip topluluk oluşturmak için ücret talep etme' olacağını da paylaşmış olalım.

Yayına başladığı 2013'ün Ağustos ayından bu yana yakaladığı rakamlarla öne çıkan ve önünde zorlu bir yolculuk bulunan Toplanzi hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.