Socialbakers Mayıs 2014 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers Mayıs 2014 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers her ay düzenli olarak paylaştığı Türkiye raporuyla markaların Mayıs ayı karnesini açıkladı. Rapor, en fazla kullanıcıya ulaşan 20 markanın Facebook, Twitter ve YouTube'da paylaştığı içerik sayısıyla başlıyor.

Bu 20 marka Facebook'ta toplam 57 içerik paylaşırken, Twitter'da 54 içerik paylaşmış; YouTube'da ise durum oldukça düşük; sadece 2 içerik. YouTube'a erişimin engelinin kaldırılmasının ardından markaların YouTube'a geri dönüşünü önümüzdeki Socialbakers raporlarında daha net göreceğiz.

Facebook'ta ilk 5 endüstriye baktığımızda hızlı tüketim mamüllerine olan ilgi hala bir numara. Bunları e-ticaret ve moda takip ediyor. Modayı zevk için takip eden bir kitle olsa da hızlı tüketim ürünlerine 29 milyondan fazla kişinin ilgi göstermesi markaların sosyal medyada etkin içerik üretmesinin ürünü.

Endüstriden markalara doğru geçtiğimizde Facebook'ta en çok beğeniye sahip ilk 3 marka Volkswagen, Turkcell, Avea şeklinde sıralanıyor. Twitter'daysa Turkcell ikinciliğini korurken üçüncü sırada Türk Hava Yolları yer alıyor. Takipçi sayısından ziyade etkileşim odağında bakıldığında en fazla etkileşime sahip marka Starbucks olurken BankAsya ve Avea ilk 3'te yer alıyor.

Facebook'ta en fazla beğeniye sahip markaların hiç biri etkileşim oranı sıralamasında yer almazken birinci sırayı yüzde 20.18 ile Friskies Türkiye işgal ediyor. Pelit yüzde 5.68'le ikinci sırada.

Markaların Facebook'ta kullanıcılarına cevap verme oranlarını da değerlendiren Socialbakers'ta bu ayın birincisi Samsung Türkiye olmuş. Samsung Türkiye 48 dakika ve yüzde 94 cevaplama rakamlarıyla ilk 5'in geri kalanın ulaşması zor bir başarı yakalamış. İkinci ininal yüzde 93 cevaplamaya karşılık 775 dakika cevaplama süresine sahip. Üçüncü Turkcell'se 3'te 2 cevaplamayla 107 dakika ortalama geri dönüş yapmış.

Facebook’ta en fazla etkileşim alan paylaşımların üçü de Sefamerve'den gelmiş.may-2014-social-marketing-report-turkey

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.