Salesforce, giyilebilir cihazlar vagonuna atlıyor

Salesforce, giyilebilir cihazlar vagonuna atlıyor

Giyilebilir cihazlar kurumsal dünyayı nasıl etkileyecek diye soran Salesforce, giyilebilir cihazlar için yazılım programı Salesforce Wear'i dün duyurdu. Giyilebilir cihazların endüstri çapında kullanımı açısında oldukça önemli bu gelişme, özellikle kurumsal uygulamalar geliştirmek isteyen geliştiricileri ilgilendiriyor.

Salesforce'un, açık kaynaklı kodlar, referans uygulamalar ve demolar gibi geliştiricilerin ihtiyaç duyacağı bu yeni platform, altı farklı giyilebilir cihaz için uygulama geliştirmeye imkan tanıyor. Şirketin Wear platformu için işbirliği yaptığı 6 giyilebilir üreticisi şöyle sıralanıyor: Google Glass, Android Wear, Samsung Gear 2, Myo, Nymi ve Pebble. Kurumsal pazarı hedefleyen Salesforce Wear'ın amacı halihazırda platformunu kullanan 1,5 milyon geliştiricisinin güvenli kurumsal uygulamar geliştirmesini sağlamak ve giyilebilir cihazları Salesforce.com platformuyla bağlantılı hale getirmek.

Yeni geliştirici kitinin sayfasında gösterilen 6 farklı örnek uygulamanın her biri farklı bir amaca hizmet ediyor. Örneğin, Pebble uygulaması, Salesforce içindeki herhangi bir raporu Pebble ile bağlantılı hale getirmenizi sağlıyor. Google Glass uygulaması ise sahada hizmet veren teknikerler için tasarlanmış. Salesforce Service Cloud'a bağlanan uygulama, böylelikle tamir edilecek alanların artırılmış bir görüntüsünü sağlıyor. Uygulama, Service Cloud'daki geriye dönük tamirat bilgisine erişmenizi sağlarken, teknikerlerin elleri serbest biçimde destek sistemlerine erişmelerine imkan tanıyor.

Salesforce'un bu açılımının, giyilebilir cihazları kurumsal yazılımlarla bağlantılı hale getirmek isteyen kurumsal dünya için oldukça önemli bir gelişme olduğu söylenebilir. Zira Salesforce Wear bu teknolojiyi düşük maliyetle ve daha erişilebilir hale getirme iddiasına sahip.

Salesforce Wear Developer Pack sayfası için buraya, Salesforce 1 Platform'u için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.