MDG'nin yüzde 80'ini alan Nikkei BP'nin önceliği teknoloji sektörü ve dijital yayınlar olacak

MDG'nin yüzde 80'ini alan Nikkei BP'nin önceliği teknoloji sektörü ve dijital yayınlar olacak

1876 yılında kurulan Japonya merkezli Nikkei dünyanın en köklü medya kuruluşlarından biri. Şİrket, Türkiye ilgisinin işaretlerini ilk olarak amiral gemisi Nikkei günlük gazetesinin 2012 yılında İstanbul ofisini açmasıyla vermişti. Geçen 2 yıl sonunda Nikkei, Türkiye medya endüstrisinden yerel bir oyuncu satın alan ilk Japon medya şirketi oldu. Nikkei'in iş ve teknoloji yayınlarına odaklı şirketi Nikkei Business Publications (Nikkei BP), bugün Mutlu Dergi Grubu'nun (MDG) yüzde 80'ini satın aldığını duyurdu.

Nikkei BP'nin satın aldığı MDG, karma bir yayın portföyüne sahip. Zira şirket Fortune, InStyle ve InStyle Home gibi bilinirliği yüksek dergilerin hem basılı hem de online yayıncılığını yapıyor. Nikkei BP'nin de Türkiye'deki yayın hayatına sekiz yayınla başlaması bekleniyor. Büyük olasılıkla bu sekiz yayında baskı ve online ağırlığı eşit olacak.

Nikkei BP'nin açıklamasına göre, şirket MDG'nin halihazırda var olan yayınlarını devam ettirirken, dijital yayınlarını daha da zenginleştirecek. Yeni şirket, Nikkei BP'nin güçlü olduğu sağlık ve inşaat teknolojileri haberciliğiyle de ilgileniyor. Anlaşmanın duyurulduğu ortak basın toplantısında Nikkei BP CEO'su Kohei Osada Türkiye'de teknoloji yayıncılığı alanındaki potansiyele inandıklarının altını çiziyordu.

Nikkei MDG'nin ilk etapta, Fortune Türkiye dergisinin websitesi'ni yenilemesi ve yeni bir sağlık teknolojisi dergisi çıkarması bekleniyor.

Anlaşmayla birlikte yeni şirketin adının Nİkkei-MDG olacağının belirtildiği açıklamaya göre MDG eski yönetim kurulu başkanı Zafer Mutlu CEO görevini yapacak. Nikkei-MDG'nin merkezi istanbul olacak.

Anlaşmanın Nikkei'nin Orta Doğu, Afrika, ve Orta Asya'daki genişlemesine zemin hazırlayacağı da belirtiliyor.

Nikkei BP'nin Nikkei Business Online, Nikkei Technology Online (Tech On!) gibi toplam 17 adet web sitesi bulunuyor. Şirket tarafından verilen bilgiye göre, bu sitelerin aylık toplam görüntülenme sayısı 125 milyon ve 11.7 milyon tekil ziyaretçisi var. Şirket aynı zamanda Nikke BP Store'da e-kitaplar ve dijital dergiler satıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.