Fotoğraf için Instagram neyse, tasarım için Studio daha fazlası olmaya aday

Fotoğraf için Instagram neyse, tasarım için Studio daha fazlası olmaya aday

Instagram, halihazırda hızlı tüketilen bir medya haline gelen fotoğrafı, popüler bir paylaşım aracına dönüştürdü. Uygulamanın milyonlarca kişiye ulaşabilmesini ise amatör ya da profesyonel fotoğrafçılar yerine herkesi hedeflemesi sağladı. Bildiğimiz şeyler ama hatırlmak bazen faydalı olabiliyor.

Studio ise bir tasarım, daha doğrusu bir grafik tasarım uygulaması ve Instagram'ın fotoğraf alanındaki etkisini -hatta daha fazlasını- bu alanda yapabilecek kadar iyi bir deneyim sunuyor. Geçtiğimiz sonbaharda yayınlanan uygulama App Store'daki ilk ayında bir milyondan fazla kez indirildi. Geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir güncellemeyle  yenilenen ve grafik tasarımcı kimliğini oturtan Studio'nun kendi verilerine göre, uygulama üzerinden bugüne kadar 10 milyonun üzerinde tasarım yapıldı.

Studio'da tasarım maceranız, fotoğrafla başlıyor. Albümünüzden, uygulama içinde yeni bir fotoğraf çekerek veya web'den arama yaparak kullanmak istediğiniz fotoğrafın üzerine tasarımınızı inşa etmeye başlıyorsunuz. Metin, çizim, doodle, şekil doku gibi onlarca katmanı biçimlendirebiliyor, renklendirebiliyor ya da boyutunu değiştirebiliyorsunuz. Tüm bunları fotoğraf üzerine dokunarak ya da biçimlendirme araçlarını kullanarak yapabiliyor olmanız işinizi epey bir kolaylaştırıyor. Dilerseniz geri plandaki fotoğrafı düzenleyebileceğiniz filtreler de mevcut Studio'da.

studio

Facebook hesabınız giriş yapabildiğiniz Studio'da bitirdiğiniz tasarım, diğer Studio kullanıcılarıyla paylaşılıyor, tıpkı Instagram'da olduğu gibi. Tasarımınızı dilerseniz Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr ya da Flickr'a da gönderebiliyorsunuz.

Studio'da geliştirdiğiniz herbir tasarım bir Remix olarak kaydediliyor ve aynı Remix'i bir başka görsele de uyarlayabiliyorsunuz. Bunun için herhangi bir paylaşımınızın altındaki Remix tuşunu kullanıyorsunuz ve fotoğraf ekleme adımıyla yeni bir tasarım yaratabiliyorsunuz. Ancak Remix'in asıl "vurucu özelliği" Studio kullanıcılarının birbirlerinin remix'lerini kullanabilmesine izin vermesi.

Kullanıcı etkileşimi artıran bu fonksiyon, kullanıcıları, bu kez tasarımla ifade edilen ortak bir dilde buluşturuyor. Remix'ler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, TechCrunch'ın detaylı incelemesini okumanızı tavsiye ederim. İncelemeden bir diğer notsa, Studio'nun bugün 2,5 milyon indirilme, 10 milyon tasarım ve takipleşme yoluyla 16,5 milyon bağlantı rakamlarına ulaştığı yönünde.

Ücretsiz olarak sunulan Studio'yu en iyisi kendi başına denemek. App Store için buraya, Google Play Store için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.