BisikletliUlasim.com kitlelerin gücünü kullanarak mobil uygulamalarını yayına aldı

BisikletliUlasim.com kitlelerin gücünü kullanarak mobil uygulamalarını yayına aldı

Son dönemde kitlelerin finansal gücünden faydalanmayı sağlayan "crowdfounding" girişimleri ön plana çıkıyor ama topluluk zekasından faydalanan yani "crowdsourcing" temelli projelere de rastlamak mümkün. BisikletliUlasim.com da bu projelerden biri.

Bisikletli ulaşımın yaygınlaşması amacıyla hayata geçirilen bu proje, Aralık 2013'te gönüllülerin desteğiyle fiziksel dünyadaki faaliyetlerini dijital ortam kanalize etmiş. İlk olarak üyelerden toplanan verilerle Türkiye çapında bisiklet tamircilerini gösteren bir harita tasarlanmış ve Mart ayı başından itibaren de mobil uygulamalar yayına alınmaya başlanmış.

bisikletli ulasim platforrmu

Söz konusu harita 'native' bir uygulama olarak Android markette yayınlanmış. Bisiklet tamircilerinden, park yerlerine, kiralama noktalarından tehlikeli mazgallara kadar birçok noktayı göstererek yol tarifi de yapıyor. iPhone uygulaması ise dün itibariyle hibrid formda, sınırlı sayıda özellikle App Store'a girdi ve birkaç hafta içinde o da 'native' olarak güncellenecek.

bisikletli ulasim platforrmu

Bisikletli Ulaşım PlatPlatformu'nun çekirdek ekibi şu anda 20 civari kişiden oluşuyor ancak dijital taraftaki işlere katkıda bulunanların sayısı daha az. Android uygulaması Yiğit Güneli, iPhone uygulaması ise Samet Gültekin tarafından geliştiriliyor.

Sosyal medya kanalları ile sesini duyurmak isteyen platform bundan sonra kitlelerin katılımını ve desteğini daha fazla kullanmak istiyor. Platformun hedefi olan bisikletli ulaşımın yaygınlaşması da herkesin bildiği gibi hem çevresel hem ekonomik hem de kişisel sağlık açısından faydalar sağlıyor.

Siz de benim gibi bir bisiklet severseniz dijital ortamda bu platformun gelişimine katkıda bulunabilir ve bisikletliulasim.com/etkinlikler sayfasından yapılan etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.