Ebay, tüm kullanıcılarını şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyarıyor

Ebay, tüm kullanıcılarını şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyarıyor

Ebay'in bugün PayPal sayfasında yayımlanan ve bütün müşterilerini şifreleri değiştirmesi konusunda uyaran notu gün içinde sayfadan kaldırıldı. Şirket az önce kendi sayfasından konuyla ilgili bir duyuru yayımladı.

Buna göre şirket, yaptığı kapsamlı testler sonucunda saldırganların ebay çalışanlarına ait giriş bilgilerinin bir kısmını ele geçirerek şirketin kurumsal ağının bir kısmına sızmayı başardıklarını belirtiyor.

Saldırganların ebay müşterilerinin isim, kriptolu şifre, e-posta adresi, yazışma adresi, telefon numarası ve doğum tarihi bilgilerini muhafaza edildiği veritabanına eriştikleri ancak finansal bilgilerinin burada kayıtlı olmadığı belrtiliyor. Şirket ne ebay ne de PayPal üzerindeki dolandırıcılık işlemlerinde göz çarpan bir artış olmadığını da söylüyor notunda.

Şüpheli saldırının ardından, ebay kullanıcılarına konuyla ilgili e-posta'lar gönderilmeye başlanacak. eBay kullanıcıları şifrelerini ve bu şifrelerini kullandıkları farklı hesaplar için değiştirmeleri uyarısında bulunuyor.

Güncelleme: Konuyla ilgili Gittigidiyor'dan aldığımız bilgiye göre Gittigidiyor'un sisteminin teknik olarak farklı bir platform olması sebebiyle bu güvenlik ihlalinden etkilenmeyecek. Bu yüzden kullanıcılarının herhangi bir şifre değiştirmesine gerek yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.