Yeni yatırım alan Pinterest'in değerlemesi 5 milyar dolar

Yeni yatırım alan Pinterest'in değerlemesi 5 milyar dolar

Geçtiğimiz günlerde GAP, Kraft gibi önemli markalarla reklam anlaşması yaptığını paylaştığımız Pinterest 200 milyon dolar yeni yatırım aldı. F serisi yatırım turunda önemli yatırımcılar yeniden yerini alırken Pinterest değerini 5 milyar dolara çıkarmış oldu.

Andreessen Horowitz, SV Angel, Fidelity ile birlikte 6 yatırım şirketinin yer aldığı F turu halihazırda Pinterest'e yatırım yapan şirketlerin desteğini artırdığı bir tur oldu. Yeni turla birlikte Pinterest'in 3,8 milyar değeri yüzde 24 arttı.

Aldığı toplam yatırım 700 milyon doların üzerine çıkan girişimin reklamları test etmesi ve markaların sürece dahil olması, yatırımcıların beklentisinin reklam gelirlerinin performansına kaydığı bir döneme denk gelince değerleme üzerinde yukarı doğru bir eğilim oluşturdu.

Önümüzdeki süreçte yeni yatırımla birlikte yurt dışı ofis sayısının artması ve KOBİ'lerin reklam yapabilmesine olanak tanınmasıyla birlikte gelir sınırları test edilecek olan Pinterest'i bekleyen süreci izleyip sizlerle paylaşacağız. Sosyal ağ olarak başladığı hayatına butik arama motoruna doğru devam eden Pinterest'in bu süreçte Google'ın arama motoru reklam pazarından ne kadar pay alacağını da birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.