Earlybird Ventures, metrekare.com ve Flipps'in ardından Romanya'dan Tjobs'a yatırım yaptı

Earlybird Ventures, metrekare.com ve Flipps'in ardından Romanya'dan Tjobs'a yatırım yaptı

tjobsGeçtiğimiz hafta Bulgaristan merkezli Flipps'e yapılan 2,4 milyon dolarlık yatırım turuna katılan Earlybirds'ün "doğu" açılımı devam ediyor. Şirketin Türkiye ve Doğu Avrupa kökenli internet, mobil ve teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonu Digital East Fund'ın portföyüne katılan son girişim, Romanya'dan Tjobs oldu. Earlybird, daha önce Türkiye'den metrekare.com'a yapılan yatırım turuna katılmıştı.

Romanya merkezli TjobsRecruit, geleneksel ve yeni nesil iş bulma yöntemlerini bir araya getiren hibrid bir platform. 2013 yılında TechCrunch Europas'ta iki farklı kategoride kısa listeye giren Tjobs, özel istihdam büroları, adaylar ve işverenleri bir araya getiriyor. Tjobs'ın istihdam odağında yarı zamanlı veya tam zamanlı iş arayan mavi yakalılar var.

Earlybird'ün açıklamasında Tjobs'ın, Avrupa Birliği içerisinde istihdam hareketlerinin serbestleşmesini sağlayan düzenlemelerle birlikte, milyonlarca yarı zamanlı işçiye hizmet vererek büyümesini sürdürdüğü belirtiliyor.

Tjobs'ın en dikkat çekici yanı ise online iş bulma siteleriyle, Avrupa çapında yaklaşık 700 adet orta büyüklükte, bağımsız istihdam ajansının geleneksel yaklaşımını birleştirebilmesi. Tjobs'ın 2 milyondan fazla kalifiye adaya yarı zamanlı veya tam zamanlı iş bulma imkanı sağladığı belirtiliyor.

Earlybird'ün açıklamasında yatırım miktarıyla ilgili bir açıklama yapılmıyor.

Earlybird Ortaklarından Dan Lupu fonun doğu pazarlarına olan ilgisini şöyle aktarıyor: "Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarından gelen kalifiye fikir ve yeteneklerin hacmi dünyanın geri kalanı tarafından büyük ölçüde görmezden gelindiyor" ve şöyle devam ediyor: "Bölgeye odağımız ve yatırımlarımız bu durumu değiştirmek üzere."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.