BiTaksi ve Yandex teknolojik işbirliğine gidiyor

BiTaksi ve Yandex teknolojik işbirliğine gidiyor

Geçen yılın en önemli internet girişimlerinden biri olan BiTaksi, az önce paylaştığı bilgiyle Yandex ile teknolojik iş birliği yaptığını duyurdu. Yandex'in Haritalar, Navigasyon ve Trafik servislerini uygulamasında kullanmaya başlayacak olan BiTaksi, bu şekilde taksiciler için trafik sorununa da çözüm bulmayı hedefliyor.

BiTaksi ile Yandex arasında yapılan bu anlaşmayla, taksi yolculuğunuz başladıktan sonraki trafik durumu dışında, taksi çağırdığınız anda a trafik durumuna göre size en yakın taksi yönlendirilecek. Daha öncesinde km olarak en yakın taksinin çağırıldığı serviste Yandex'in Trafik bilgisi de algoritmada yer alacak.

Çağırılan taksi için olduğu kadar tahmini varış süresini de trafik yoğunluğuna göre hesaplayabilecek olan BiTaksi platformunda yer alan taksi şöförlerinden elde edilen bilgiler de Yandex'in servislerine aktarılacak.

İki taraf için de doğru bir anlaşma olduğunu düşündüğümüz iş birliği sonucunda müşteriler ve taksicilerin de faydalanacağı bir gelişme olacaktır.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaştığımız BiTaksi-Yandex arasındaki yatırım görüşmelerinin şu an için farklı bir boyutta devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak taraflar şimdilik böyle bir ortak çalışmaya gitmiş. Yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.