Uber'in İstanbul'a tahmini varış süresi çok yakın

Uber'in İstanbul'a tahmini varış süresi çok yakın

Dünya çapında 35 ülkede hizmet vermekte olan ve kullanıcıları için mobil uygulama üzerinden taksi ve şoförlü lüks araç çağırmayı kolaylaştıran Uber'in Türkiye pazarına ilgi duyduğunu biliyorduk. Son günlerde uluslararası açılımını hızlandıran şirketin Türkiye'ye giriş için de yoğun şekilde çalıştığını duymaya başladık.

Öncelikli olarak İstanbul'da hizmet vermeye hazırlanan Uber, aldığımız duyumlara göre taksi durakları ile görüşmeler yapıyor ve hatta taksi şoförlerini sisteme dahil etmek için çeşitli kolaylıklar ve imkanlar sağlıyormuş.

Uber Türkçe web sitesi ve İstanbul iş ilanları

Tercümeleri henüz pek başarılı olmasa da web sitesine Türkçe dil seçeneği de ekleyen Uber, İstanbul'da çalışacak bir Genel Müdür, bir de Operasyon & Lojistik Müdürü aradığını da açık olarak listelediği iş ilanlarından paylaşıyor.

uber-turkce

Uber İstanbul'a "UberTAXI" ile girecek

Uber web sitesinde tüm ülkelerdeki operasyonları için kullanılabilen şoför başvuru formunda İstanbul için de başvuru yapmak mümkün. Uber'in dünyanın farklı yerlerinde sunduğu özel şoförlü lüks araç segmenti için henüz formda bir başvuru opsiyonu yer almıyor. Ancak İstanbul'lu taksi şoförleri için tam da duyumlarımızı doğrular nitelikte başvuru imkanı bulunuyor.

uber-taksi-turkiye

Fikir olması için paylaşayım; Uber dünyada UberX, UberTAXI, Black Car, Uber SUV, LUX gibi seçenekler sunuyor ve her bir segmentte farklı ücretlendirmeler ile kullanıcılarına seçim imkanı sağlıyor.

Daha önce Uber kullanmadıysanız, Londra'da 2012 yılında şirket pazara yeni girdiğinde Webrazzi'ye özel olarak gerçekleştirdiğimiz Uber test sürüşüne ait videoyu izleyebilirsiniz. Bu videoda görebileceğiniz gibi test sürüşü için çağırdığımız araç özel şoförlü bir lüks segment aracıydı. Uber o yıllarda henüz UberTAXI seçeneği sunmuyordu.

Uber ile BiTaksi rekabeti başlıyor

Şirketin Türkiye pazarına başlangıç olarak taksi çağırma seçeneği ile girecek olması haliyle akıllara BiTaksi ile yaşanacak rekabeti getiriyor. Hatırlarsanız Webrazzi: Ödeme Sistemleri Konferansı'nda BiTaksi kurucusu ve CEO'su Nazım Salur ile yaptığım söyleşide önemli rakamlar paylaşılmıştı. Aralık 2013'te Nazım Salur'un paylaştığı bilgilere göre BiTaksi 4000'den fazla taksici tarafından kullanılıyor ve uygulaması da 250 binden fazla indirilmişti. BiTaksi'nin 2014 yılında 1 milyon kullanıcıya ulaşma hedefi olduğu da paylaşılan diğer bilgiler arasındaydı.

Henüz konuşmak için çok erken ancak yoğun reklam harcamasını devam ettiren BiTaksi ile Uber'in Türkiye pazarında nasıl bir rekabet yaşayacağını merakla bekliyorum. Diğer taraftan hafızam beni yanıltmıyorsa Uber'in bugüne kadar giriş yaptığı pazarlarda satın aldığı herhangi bir lokal girişim de bulunmuyor.

Uber kısa süre içinde İstanbul'da başlayacak

Farklı kaynaklardan konuyla ilgili farklı görüşler aldığımız için şu an anda tam olarak bir zaman paylaşmamız doğru olmayacak. Ama genel olarak aldığımız bilgiler Uber'in çok da gecikmeden İstanbul'da hizmet vermeye başlayacağı yönünde. Hatta bu düşüncemizi Uber'le görüşen bazı taksi şoförleri de doğruluyorlar.

Konuyla ilgili yeni bilgiler almamız ya da şirketten bir açıklama gelmesi durumunda haberimizi güncelleyeceğiz. Son olarak hemen şaağıda Uber CEO'su Travis Kalanick'le yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.