Microsoft, bulut bilişim firması GreenButton'ı satın aldı

Microsoft, bulut bilişim firması GreenButton'ı satın aldı

Microsoft, Yeni Zelanda merkezli bulut bilişim firması GreenButton'ı satın aldığını Windows Azure blogu üzerinden resmi olarak duyurdu.

2011 yılında Microsoft ile bir anlaşmaya varan ve Azure platformunu kullanarak destekleyen GreenButton, bu ilişkinin devamının gelmesiyle Microsoft'a katıldı.

Microsoft'un bundan sonra farklı bulut platformlara da destek veren GreenButton ürünlerini satmaya devam etmeyeceği, ekibin bundan sonra Windows Azure için çalışacağı bilgisi de aktarıldı.

Farklı iş alanları ve sektörlerin kullanabileceği şekilde bulut bilişim çözümleri sunan GreenButton, bundan sonra Microsoft Azure ekibi içerisinde bulut bilişim hizmetlerinin performanslarının geliştirilmesi için çalışacaklarını GreenButton.com üzerinden açıkladı.

Bir PaaS (Platform as a Service) olarak hizmet veren GreenButton, sahip olduğu SDK ve uygulamları sayesinde pek çok çözümü kendi içerisinde üretiyor.  Özellikle GreenButton uygulamaları ile hem zamandan hem de bulut bilişimin getirdiği ekonomik avantajlardan faydalanmak mümkün olabiliyor.

GreenButton'ın Microsoft Azure ekibine katılması ile birlikte daha fazla müşteri almayacak olması da bir anda hali hazırda farklı bulut bilişim servislerini kullanan GreenButton müşterilerini Azure platformuna çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.