Facebook, AppLinks.org ile mobil uygulamalar arasında bir bağlantı ağı oluşturmayı hedefliyor

Facebook'un f8 etkinliğinde Mark Zuckerberg sonrasında sahneye çıkan Parse kurucu ortağı Ilya Sukhar, AppLinks.org'u duyurdu.
Facebook, AppLinks.org ile mobil uygulamalar arasında bir bağlantı ağı oluşturmayı hedefliyor

applinks-logoFacebook'un f8 etkinliğinde Mark Zuckerberg sonrasında sahneye çıkan Parse kurucu ortağı Ilya Sukhar, AppLinks.org'u duyurdu.

Mobil uygulama dünyasında, web üzerinde olduğu gibi, link paylaşımın çok mümkün olmadığına ve kullanıcıların mobil uygulamalar arasında gezebileceği bir yapının eksikliğini çektiklerine vurgu yapan Ilya, AppLinks ile bu soruna çözüm yaratmayı amaçladıklarını paylaştı.

Geçmişten günümüze baktığımızda hem iOS hem de Androrid'de, uygulamalar arasında bir bağlantı sağlayabilecek, web'deki link benzeri, yapının eksikliğinden bahsedebiliriz. AppLinks.org ile açık kaynaklı olarak, bağımsız mobil uygulama geliştirici ve şirketlerin kullanabileceği bir yapı kuran Facebook, şimdiden Hulu, Spotify ve Dropbox gibi bazı büyük firmaları AppLinks'i kullanmak için ikna etmiş durumda.

Mobil uygulamalar arasında kullanılabilecek bir bağlantı mekanizması geliştiren Facebook, bu konuya AppLinks ile bir stardart getirmiş oldu. Bundan sonra örneğin Twitter'da gördüğümüz bir Dropbox linkine tıkladığımızda kolayca Dropbox uygulamasına ulaşabilecek, ve Dropbox uygulamasında Twitter'a kolayca geri dönebileceğiz.

applinks-org-detay

f8 etkinliğinde Google, Amazon ve Apple gibi şirketlerden farklı olarak insanları tek bir platformda birleştirebilecek güce sahip olduklarının üzerinde fazlasıyla duran Facebook, bu hamlesiyle de önemli bir adım atmış oldu. Geçen sene bu zamanlarda mobil yazılım geliştirme üzerinde en başarılı araçlardan biri olan Parse.com'u satın alan Facebook, bu hamlesiyle tüm mobil uygulamaların kolaylıkla kullanabileceği, açık kaynak ve kullanıcıların hayatını kolaylaştırabilecek bir teknolojiyi duyurdu diyebiliriz.

Facebook'un f8 etkinliği hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz. AppLinks ile ilgili detaylı dokümantasyonaysa şuradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.