Avrupalı teknoloji blogu Tech.eu 150 bin Euro yatırım aldı

Avrupalı teknoloji blogu Tech.eu 150 bin Euro yatırım aldı

Eski bir TechCrunch yazarı olan ve The Next Web'in Avrupa editörlüğünü yapan Robin Wauters, Avrupa'daki teknolojik gelişmeleri konu edineceği girişimi Tech.eu blogunu kısa bir süre önce hayata geçirmişti.

Bildiğiniz gibi içerik üretimi hiç de sanıldığı kadar ucuz değil ve süreklilik gerektiriyor. Tech.eu da tohum yatırımı alarak sürdürülebilirliğini artırmak ve içeriklerini zenginleştirmek istiyor.

Yatırımın bedeli 150 bin Euro olarak açıklanırken, yatırımcılar arasında bazı Avrupalı melek yatırımcıların yanı sıra Webrazzi okurlarının artık yakından tanıdığını düşündüğüm Dave McClure'un Silikon Vadisi merkezli 500 Startups'ı da bulunuyor.

Eski şirketi TechCrunch'a aldıkları yatırımla ilgili demeç veren Robin Wauters, aldıkları ufak tohum yatırımla Avrupa'nın en iyi teknoloji yayını olmayı hedeflediklerini açıkladı. Henüz oldukça erken bir dönemde olan tech.eu, bu hedefi doğrultusunda aldığı yatırımı doğru kullanırsa Avrupa'da önemli başarılar elde edebilir.

tech.eu

Tech.eu şimdilik sayfa görüntülenme sayısı için çaba sarf etmediğini, sürdürülebilir ve kaliteli içerik üzerinde çalıştıklarını da açıklıyor. Tech.eu blogunda herhangi bir banner reklam bulunmaması da aslında bir nevi bunun kanıtı olarak nitelendirilebilir.

Tech.eu'ya yatırım yapanların tam listesi ise şu şekilde: 500 Startups, Adeo Ressi, Tim O’Shea, Doug Scott, Toon Vanagt, Cedric Kutlu, T-REGS, Simon McDermott, Oriol Juncosa, Daniel Waterhouse ve Carlos Eduardo Espinal.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.